En resumé av mitt 2017

En liten resumé av året som passerat hör nyår till. Därför kommer här en liten sammanfattning av allt som jag hunnit med under 2017. Ett år som blev så mycket bättre än året innan och som ger en lovande känsla inför året som är på intåg. 2017 har gått så otroligt fort, det känns som det var nyss vi pyntade lägenheten inför nyårsfirande. Samtidigt när jag tänker tillbaka så inser jag att jag hunnit med en hel del under året som gått. Så vi tar det månad för månad.

Januari: 

Workation i Åre var en sådan härlig start på året. Jag åkte skidor för första gången på flera år, fick till inspirerande träning och framförallt träffa en massa inspirerande och härliga människor. Det var så välkommet att resa iväg och få göra något helt annat efter en otroligt hektisk höst.

Kan stirra på denna bild i evigheter, just för naturen och inramningen runt om. Det var sådär magiskt vackert så det var tvunget att stannas upp och fotas.

Jag höll även en föreläsning i slutet på månaden och minns känslan när jag gick därifrån än idag. Inspirerad och fylld av energi efter att ha pratat träning, kost och prestation med ett gäng fotbollsgrabbar och en tjej.

Februari:

Det blev en hel del frukostar i Februari. Många nätverksträffar som inkluderade frukostar.

Jag delade med mig av ett träningsupplägg som blivit ett av årets mest lästa inlägg.

Och jag lyckades klara av en övning som jag nött på i flera veckors tid. Den känslan är alltid så härlig.

Mars:

Podddebut blev det för mig när jag var med i Claras podd – Tränarpodden. Nervöst men roligt.

Deltog på ett härligt träningsevent STHLM-heartbeat och träffade andra influencers och fick testa träningspass och fick med mig lite nya kunskaper som jag tagit med mig i min yrkesroll.

Hade en härlig söndag med fin vän i huvudstaden.

Och workshop med härliga Örebrobloggare hade vi en helg där i Mars.

April:

Mars avslutades och April inleddes med TIC – The influencer convention. En inspirerande och givande helg som gav mig nya kunskaper och nya tankar att ta med mig. Träffade även flera av dom som jag lärt känna i Åre tidigare under året vilket var riktigt roligt.

Det blev en hel del träning och jag delade med mig av träningspass med Backintervaller, Knäböj, Rumplyft, Utfallssteg och Magcykling bland annat.backintervaller

Och en rolig överraskning var att företaget fick uppmärksamhet och en helsida i Markand Örebro. Ett erkännande för mitt hårda jobb och så kul att få lite uppmärksamhet.

intervju marknad orebro

Maj:

Månaden inleddes med en vandringstur och picknick med Marko. En underbart mysig och härlig dag. Han hade varit bortrest några dagar så var så härligt att ha en hel dag tillsammans och njuta av varandras sällskap.

En resa upp till huvudstaden och utbildning på ingång. Jag gick MammaMage utbildningen och blev positivt överraskad av kunskapsinnehållet och fick lära mig så mycket värdefullt och träffade även här en hel drös med inspirerande människor.

Min faster gick även bort i Maj och det blev därför ganska lite uppdatering på bloggen. Hon hade varit sjuk i cancer ett tag.

Juni:

Juni inleddes med en tur till Norrland, Luleå och Boden. Eftersom det blev begravning. Inget jag bloggade om men uppdaterade en del på Instagram. Det var vinterkyla och både snö, hagel och sol fick vi under våra dagar. Mycket umgänge med familjen och träffa en del släckt.

Sen fyllde jag år och det jag önskat mig var att vandra med familjen, vilket dom hängde med på.

Förtydligar att det inte är jag på bilden utan min syster, visst vissa som missat det ;)

Postade ett inlägg med guide till Örebros utegym också ett av mina mest lästa inlägg under året. Det skrevs egentligen under 2016, men glömde bort det vid bloggflytten. Bättre sent än aldrig och det verkar ju helt klart vara högintressant ännu.

Vi hade en till workshop helg med Örebrobloggargänget. Alltid inspirerande och givande.

Midsommarfirande tillsammans med firande av åtta års kärlek med min älskade sambo och livskärlek.

Juli:

Semestermånad och det var väldigt välkommet. Nu när jag tittar tillbaka så ser jag att jag knappt hade en helt ledig helg på hela våren och jag jobbade en hel del och drogs med en överbelastad underarm och handled från allt masserande. Därav var semestern väldigt välkommen.

Jag skapade ett återkommande tema – Veckans pepp som blev väldigt uppskattat, ord att ta med sig som är snälla mot sig själv, men peppande och tankeställare.

Vi spenderade en vecka i Kroatien och Baska Voda. Så härligt med en semester bara vi två och jag övade min kroatiska både inför och under resan.

Jag gav även tips på träning på semestern. Hur en kan få till träningen på ett enkelt sätt.

Familjens katt lämnade oss efter att insjuknat och hon som funnits med oss i 15 år lämnade ett stort hål. Fortfarande så tittar jag efter henne och slås av tomheten när ingen möter upp mig på gatan när jag kommer hem till föräldrarna. Hon har ju varit en del av familjen mer än halva mitt liv så det känns tomt att inte ha henne spinnande hos sig när en sover hos föräldrarna.

Augusti: 

Jobbade lite i Augusti och planerade för nya MammaTräningsgrupper som drog igång i slutet på månaden.

Jag delade med mig av ett populärt träningsupplägg liknande ett upplägg som jag körde med en kompis som var ”hemma” i Sverige från Australien där hon numera bor.

Min pappa fyllde även 60 år och det firade vi hela familjen på Malta där vi hyrt hus för att umgås. Så mina föräldrar, syskon och respektive spenderade en vecka tillsammans. Oturligt nog blev jag genomförkyld. Feber, hosta, inga smaklökar och tröttare än tröttast under hela veckan. Fotade knappt något under veckan så därav ingen blogguppdatering.

Första dagen på Malta tog vi en morgonpromenad, hade planerat för massa härlig träning och hade med mig utrustning så vi kunde köra tillsammans med familjen, blev inget av det..

September: 

Väldigt lite uppdatering på bloggen. Anledningen var den där envisa förkylningen som höll i sig flera veckor. Det gav brist på motivation till träning och jag var ganska trött på sociala medier över lag. Jobbade en hel del också.

Här var jag pepp på att gå till gymmet i slutet på September var jag äntligen på gång med träningen igen.

Oktober:

Ett infall och att våga ta tag i sina drömmar. Det var vad jag gjorde i Oktober, jag valde att som 26-åring börja med en helt ny idrott. Jag började i en nybörjargrupp för vuxna inom friidrott. Efter att varit väldigt trött i två månader efter en långdragen förkylning kände jag att jag behövde något där jag fick tid att fokusera på mig själv. För att hitta motivation och en stund där jag bara kunde fokusera på mig.

Efter att jag filmat lite spontan hoppträning och insett att jag börjat hoppa rätt högt så slog tanken mig att jag kanske skulle testa på friidrott ändå. Vet ni hur glad jag blev när jag mejlade och frågade om nybörjargrupp för vuxna och fick svaret att det fanns en sådan!?

Det blev en gala i Oktober också, klädde upp mig och minglade runt med influencers.

Lite reflektioner blev det kring #metoo också.

Mitt företag firade fyra år i slutet på månaden också vilket firades. Åren går fort.

November:

Ännu en månad med väldigt lite uppdatering på bloggen. Anledningen denna gång var att jag jobbade massor med ett projekt och det upptog i princip all min hjärnkapacitet.

Ett inlägg om promenader och anledningar till att ta dessa fick jag till. Ett populärt inlägg.

Och så blev jag kär i mitt jobb igen, ibland så väller känslorna över mig.

December:

Fortsatt lite uppdatering men det hör ihop med det där i November som egentligen är något som jag jobbat med hela året. Förhoppningsvis kommer jag kunna berätta mer om detta under 2018. En annan anledning att bloggen uppdaterats mycket mindre under hösten är att jag haft mindre tid till administrativt arbete än tidigare då jag har haft fler grupper och PT-timmar än tidigare. Men ska ta några dagar att strukturera upp ett bra arbetsschema så lust och ork till bloggen kommer tillbaka. Hamnade lite i samma situation förra hösten.

På min 9:onde friidrottsträning fick jag till det där med att hoppa. Funderar ofta varför jag väntat i 26 år innan jag vågade testa på denna idrott. Har ju funderat på det sen 10 års åldern.

Och under hösten så har jag ju ingått i en rekryteringsprocess som ledde till ett nytt uppdrag. Jag började slussas in i mitt nya uppdrag som fotbollsutvecklare för Örebro Läns fotbollsförbund och det känns spännande.

Jag jobbade även en hel del eftersom jag varit lite ledig med julfirande och 50-års firande i Holland. Grejen med att ha eget är att en måste ju jobba för att få in pengar eftersom jag är hela företaget blir det ingen inkomst när jag är borta så det där är alltid lite trixigt med hög arbetsbelastning i perioder för att kunna vara ledig.

Summering

2017 var ett så mycket bättre år än 2016, ett år som givit mig massor, jag har utvecklats och börjat hitta en bra balans mellan jobb, träning och fritid. Jag har lyssnat mycket mer på mig själv med att stänga av sociala medier och jobb när det varit stressigt. Prioriterat tid i naturen. Prioriterat mig själv med att börja med en ny idrott. Företaget har utvecklats och börjat etablera sig med en trygg kundbas så stressen över ekonomin är betydligt mindre. Jag har kunnat ta mig tid till ledighet i större grad eftersom ekonomin varit stabilare och kunnat resa vilket alltid får mig att må bra. Det har även innehållit en del sorg och sådant är alltid jobbigt. Många tunga massager under året (en hinner tänka mycket när en masserar, jag försöker att alltid ha positiva tankar när jag jobbar, men inte alltid så lätt) har fått kämpa med tårar flertalet gånger. Varje år önskar jag mig att alla mina nära och kära får hålla sig friska och välmående och det kommer jag önska mig inför 2018 också. Aldrig tänkt på sorg kring husdjur, men usch så sorgligt och sådan tomhet. Trotts det sorgliga så känner jag ändå positiva vibbar inför kommande år. Det känns som att det verkligen kan bli mitt år. Jag har en positiv inställning till 2018 och ser fram emot alla utmaningar som väntar.

3 reaktioner på ”En resumé av mitt 2017

  1. Härlig att du tycker 2017 varit ett bra år! Och jag ser fram emot att följa med under dina äventyr även 2018! Frågar mig också varför man är så seg på att sätta igång med vissa saker (sporter) ibland – men bättre sent än aldrig heter det ju!

    1. Haha ja en kan ju undra varför det dröjde så länge.. precis bättre sent än aldrig och jag har ju massa år att leka i friidrottshallen framför mig! :D

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.