Träning på semestern

Hade en härlig vecka i Baska Voda i Kroatien. En skön vecka som fått mig att komma ner lite i varv, njuta av god mat, bada i ett varmt hav och fylla dagarna av en perfekt kombo av rörelse och slappa på stranden. Det enda var väl att en vecka gick så otroligt fort. Vi båda är för rastlösa för att enbart ligga på en strand från tidig morgon till sen kväll (vilket så många gör, jag får lätt panik, haha) men skönt med en sambo som är mer som mig. Nästan varje morgon startade vi med en morgonpromenad. Så fin strandpromenad som sträckte sig flera kilometer åt vardera håll från vårt hotell, vi snittade väl en 20 000 steg per dag. Redan första morgonen hittade vi ett utegym längs med strandpromenaden och dit gick de flesta promenaderna. Träning på morgonen utomhus är en riktigt skön start på dagarna under semestern. Här nedanför kan ni se delar av ett träningspass med fokus ben.

Utomhusträning på semestern

I min resväska packade jag med mig ett hopprep och ett gummiband. Väger inte mycket alls eller tar speciellt mycket plats i väskan, men är bra redskap som ger extra utmaning till träningen. Så hett tips att packa ner om ni ska ut och resa. Jag jobbade främst med kroppen som redskap, lite benpress i utegymmet och tog även hjälp av bänken ni kan se på bilderna, men en kommer väldigt långt med egen kroppsvikt.

Sumojump squat, här mitt i rörelsen där jag tar hjälp av armarna för att få fart uppåt.
Hopprep är en utmaning för flåset, fotarbete och vaderna, så effektiv träning.
Gummibandet fick vara runt knäna för extra aktivering i utsidorna och rumpan vid min knäböjsgång.
Utfallsgång, koncentration och svettigt.
Sumosquat fick också vara med, detta i toppläget, men bredare position än i vanliga knäböj för att aktivera insida lår.
Knä och tå ska peka åt samma håll och överkroppen hållas stabil.

Jag körde även step up på bänken och burpees, men dessa övningar fastnade inte på bild. Så där har ni några övningar som går att göra var som helst och som ger en härlig trött känsla i musklerna. Perfekt start på en semesterdag enligt mig. Så skönt att sedan sätta sig på ett café och avnjuta ett glas färskpressad juice och titta ut över havet.

Det här var utsikten under träningspasset. Hur underbart som helst!

Vi valde även att gå längs med strandpromenaden en bit efter att vi bytt om till badkläder och intagit frukost. Vi bodde bara 20-30 meter från havet, men där låg alla som packade sillar. Så vi som rekat på morgonen längs med strandpromenaden hade koll på fina badplatser några kilometer bort och letade upp lite lugnare platser och fick lite extra motion på köpet. En dag fick vi en egen liten strand. Så värt. Hur är ni när ni är på semester? Soldyrkare som ligger på stranden hela dagen, variation eller enbart city eller något helt annat? Jag får lätt panik av att vara i solen, det blir sååå varmt haha så jag måste ha skugga och svalkande vatten till hands.

1 reaktion på ”Träning på semestern

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.