Utegym i Örebro – din guide till alla Örebros utegym

Uppdaterat 2020-11-19 ( Ser att detta inlägg får otroligt mycket besök sen covid-19 tog greppet om världen, så har försökt uppdatera inlägget lite, fyll gärna på i kommentarer med tips om fler, jag har säkerligen missat flera).

Bor du i Örebro och vill träna utomhus, då kommer här en lista på Örebros utegym och var du kan hitta dessa! Eller om du planerar att besöka Örebro i sommar så har du den kompletta listan här. För om det är något som är svårt att få information om är hur många utegym och var dessa finns i Örebro. Jag visste faktiskt inte om att det fanns så här många, kände bara till fem innan min research. Jag har inte besökt alla, men några och jag har försökt beskriva lite kort om vilka förutsättningar det finns för träning och även materialet.
 

Örebros Utegym

Grönpepparparken i Sörbyängen/Ladugårdsängen

I nya parken precis där mellan Sörbyängen och Ladugårdsängen finns ett nybyggt utegym i trä. Chinsräcken, dipställning, träpålar för knäböj, marklyft och axelpressar. Gymmet ligger i det sydöstra hörnet av parken. Här finns redskap så att du kan träna igenom hela kroppen. Bra med grönytor i parken.

 
Grönpepparparkens utegym i trä
Stora holmen
Ett utegym i metall och plats.  Här finns bröstpressar, crosstrainer, ställningar för att träna mage, rodd maskiner och mycket mer. Holmen har även väldigt mycket grönyta och en slinga runt som är 1 km så en bra plats för att exempelvis utföra intervaller på. Väldigt vacker natur. Det finns även möjlighet att göra ett hälsotest runt Holmen då spåret är ett Hälsospår. Vid ena bron finns en tavla med tabeller där du kan utläsa ditt konditionsvärde utifrån hur snabbt du sprungit eller gått runt Holmen.
Utegymmet på Stora Holmen, bra variation och yta runt om till kompletterande övningar.
Karlslund
Även här ett utegym i trä, större utbud än i Grönpepparparken och dessutom Karlslunds motionsspår alldeles intill där du kan välja bland flertalet olika distanser utifrån vad som passar dig från 1,2 km till 15. Utegymmet är några meter in i skogen efter Start skylten. Det finns även en grusgrop alldeles intill utegymmet, där finns det bland annat en del bildäck en kan släpa runt på.
 
Alnängarna, Oset /Naturens hus
Kärt barn har många namn. Ett fullt utrustat utegym i trä med möjligheter för att träna hela kroppen. Det finns även instruktioner för hur du ska använda redskapen på plats. Väldigt populärt och det lättaste gymmet att hitta information om. Finns bra möjligheter till konditionsträning i anslutning och väldigt vacker omgivning.
 
Universitetet 
Vid studentgatan inne på universitetsområdet finns ett lite annorlunda utegym från övriga. Här finns skivstänger med vikter, det finns rep att köra konditionsträning med, ringar och massa annat.
 
Markaspåret 
Ett nyligen upprustat gym med några nya moduler även detta gym är i trä. Detta är ett lite äldre gym annars och ligger precis vid starten (parkeringen) av Markaspåret.
 
Sanatoriespåret i Adolfsberg
Också detta gym i trä, relativt nymonterat (vintern 2015). Lite liknande som gymmet i Grönpepparparken.
 
 
Gustavsvik
För att komma åt detta utegym behöver du antingen ha ett kort på gustavsvik eller betala inträde. Här erbjuds ett utegym i anslutning till utebadet, 16 stationer med kompletta beskrivningar för att kunna användas.
 
Varbergaparken
Det svåraste gymmet att hitta information om, även detta är i metall liknande det på Stora Holmen, invigdes 2013.
 
Rosta/Trumpetaregatan 
Nyaste inslaget i staden, invigt 2017 ett utegym som enligt bilderna liknar det vid Universitetet. Kul! Finns bra promenad/löpytor längs med ån och bra med grönytor runt om.
 
Kvarntorpshögen, Kvarntorpstrappan 
Tillhör egentligen Kumla, men här finns det ett utegym i trä precis vid starten av trappan, så möjligheten till både konditionsträning av några varv i trappan och styrketräning med redskap finns. Liknande utbud som i Karlslundsspårets utegym.
Utegymmet vid Kvarntorpstrappan erbjuder bland annat möjlighet till armgång.

 

Svampen

I parken intill Svampen finns ett utegym. Det är ett utegym i metall lite liknande det vid Stora Holmen, men med några andra maskiner. 

Sörbytrappan

Ett stort utegym med 20 olika stationer i trä nedanför backen och i anslutning till trappan. Perfekt att kombinera både utegym och trappträning. Trappan är även upplyst kvällstid. Utegymmet är öppet för alla men vet att Sörbybackens förening gärna ser att en är medlem för att stötta underhållet. 100 kr /per år.

Saxons Park /Brickebacken

Här finns ett utegym i metall som är liknande det som finns vid Svampen.

Lillåspåret

Intill lillåspåret finns det även ett utegym. 

Venaspåret

Även vid venaspåret finns det ett utegym i anslutning till spåret.

Parken Hagen / Ladugårdsängen 

Här byggs ett utegym som ska vara klart 2021. Parken hänger ihop med Grönpepparparken. 

 
Känner ni till några fler utegym i Örebro? Lämna en kommentar så uppdaterar jag listan!

3 reaktioner på ”Utegym i Örebro – din guide till alla Örebros utegym

    1. Hej Stig-Åke, kul med planer på utegym i Hampetorp! Vilken typ av råd och hjälp är det du behöver, är lite osäker på om jag är den som kan hjälpa dig. Men skicka gärna ett mejl till info@reachyourgoal.se med dina funderingar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.