Att få häng på att hänga i luften

Något som har varit väldigt skönt under denna ganska intensiva period som jag fortfarande är mitt upp i är att jag haft min friidrott. Att jag haft 1,5-2h där jag bara kan fokusera på att göra det som är uppdraget för dagen. Jag kommer dit och någon annan har planerat träningen! Å så skönt det är ibland. På tal om friidrotten så hade jag ett så roligt pass igår. Eller alla pass har varit roliga, känns mest som att jag leker runt och blir svettig, flåsig och får träningsvärk på köpet. Men igår var ett sådant där pass när något lossnade, när polletten trillade ner. När kroppen äntligen fattade hur jag skulle röra mig.

Att få häng i luften

Vi testade ansatser till längdhopp och tresteg. Först kände jag mig bara ganska vilsen och som att jag inte alls hade någon koll. Men så plötsligt i ett hopp så kände jag att jag fick tid i luften, jag kände att jag förflyttade mig. Längdhopp har aldrig varit min paradgren, det har liksom varit ett avstamp och så pang ner i sandgropen. Ofta också landat på fötterna, för har aldrig förstått hur en ska hinna slänga sig fram i luften eftersom jag aldrig haft någon ”lufttid” heller för den delen. Men igår så hängde jag kvar i luften och fick med mig armarna och landade på rumpan och då blev det också 1,7 meter längre än vad jag tidigare hoppat. Jag hoppade förbi måttbandet, så vi var tvungna att dra ut det lite till. Sen har vi nog inte mätt exakt tidigare, men jag har i princip kommit fram till sandgropen (är 1 meter fram till den från plankan) och inte så mycket längre, så det kanske är 1,5 meter längre än tidigare, men därikring. Den där känslan när något börjar stämma är rätt häftig för jag kände direkt att nu var jag ju faktiskt kvar i luften ett tag och sen syntes det ju på längden. Ganska skönt när polletten trillar ner ibland, för det här med friidrott ställer helt andra krav på mig och min koordination än vad jag någonsin utmanat mig i tidigare. Det händer lite då och då att jag tittar på mina tränare som ett frågetecken.  Men bara att traggla vidare, för rätt som det är så får en resultat.

Nu kan jag utnyttja allt mitt hoppande till något annat än bara glädjehopp ;)

Spännande att se vad som händer framöver

Nu har jag tränat friidrott 1 gånger veckan i 10 veckor eller 9 pass har jag gjort för har missat 1 pass. Och blivit nästan dubbelt så bra. Så det ska bli kul att se vad som händer till våren eller om ett år. Och min ambition har ju varit att träna lite friidrott själv också, men inte fått till det ännu. Så då kanske det händer ännu mer när jag kan få till två träningspass i veckan. Jag är ju väldigt resultatinriktad så jag gillar och drivs av att se hur jag utvecklas. Sen är det såklart att jag kommer få stora framsteg till en början eftersom jag verkligen är nybörjare på detta.

2 reaktioner på ”Att få häng på att hänga i luften

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.