Stava ditt namn med övningar

Jag tycker det är roligt och inspirerande att hitta på nya sätt att träna på. Framförallt till gruppträning både MBC (Mamma boot camp) och min lunchträning. Ibland kan jag sitta i timmar och förbereda ett träningspass bara för att skapa rolig och omväxlande träning (inte så effektivt, men så kul). Det är inte alltid som tanken resulterar i ett bra utfall, men oftast så brukar det fungera bra, övning ger färdighet. Jag tänkte att eftersom det är Alla hjärtans dag så får ni ett upplägg som jag knåpat ihop som fungerat bra. Ligger mycket kärlek bakom upplägget så tycker det passar utmärkt att dela en dag som denna.

Stava ditt namn – ett lekfullt träningsupplägg

Stava ditt namn med övningar. Här nedanför har jag funderat ut övningar för varje bokstav så att en oavsett namn ska få en ganska bra variation och upplägg. Lika enkelt som det låter. Men kan ta ett exempel. Mitt namn börjar på E så då börjar jag med 20 knäböj. Därefter R som innebär 10 Burpees och så vidare. Jag har testat upplägget på cirka 20 namn och jag tycker att det har blivit en bra variation. Självklart är det svårt om en heter typ Klas Klasson att få till en super variation, men det ska i alla fall inte bli samma övning på alla bokstäverna ;) Det smidiga är att en kan ta in andra namn i leken om man vill variera ännu mer. Eller sina barns namn eller orten en bor på och så vidare. En kan ju stava vad en vill egentligen.

Hur kan en variera upplägget?

Antingen så kan en bara stava sitt namn två gånger (lite vila efter första omgången och sen köra igen). Det tar cirka 12-14 minuter att stava sitt namn en gång(14-17 bokstäver) beroende på hur långt det är. Jag har också kört med timer så att en har 12 minuter på sig att stava sitt namn och hinner man klart så börjar man bara om (detta för att få upp tempot lite). Sen vila 1 minut för att köra ytterligare 12 minuter och då bara fortsätter där en slutade. Det går att leka hejvilt. Är det en grupp så kan man först stava sitt namn och sen byta med någon omgång två. Så upplägget kan man leka med hejvilt och sånt är ju roligt för då kan en variera sig fullt ut och övningarna på bokstäverna kan en också ändra om, men tänk på att testa några olika namn för att se till att du får en bra kombo om du ska köra upplägget på en grupp (mitt första upplägg, som jag trodde var kanon, var inte så bra varierat när jag började testa det, ett namn fick 7 omgångar burpees och 3 omgångar omvända burpees).

Om du testar upplägget så dela gärna med dig av upplevelsen! Tagga mig på instagram @reachyourgoal.se eller länka till detta inlägg om du har en blogg så jag kan se. Alltid kul med feedback.

Tidigare har jag delat med mig av Övningskartan som är ett annat träningsupplägg ni kan testa.

7 reaktioner på ”Stava ditt namn med övningar

  1. Ja verkligen kul, fast kan bli ganska tufft beroende på vad man heter ;) Testa båda ;) Hela namnet ger mer variation på övningar, men smeknamnet blir utmanande då det blir samma muskler som får jobba :)

  1. Vad kul att du gillar det, jag älskar att göra lekfull träning. Ååå berätta gärna om hur du tyckte det kändes :D

   1. Nu har jag testat passet. Precis min typ av pass, sådär lagom seriöst. Hade ett störande moment i form av hund som ville brottas i alla övningar på marken, så jag fick anpassa det lite till mindre brottningsinbjudande övningar bland ;-)

    1. Vad kul, älskar att komma på lekfulla träningsupplägg :) Haha ja det kan vara en utmaning att träna med djur runt om sig en kan få anpassa en del ;)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.