Vanliga eller ovanliga frukostrutiner

Jag är en rutin människa. Jag älskar att ha rutiner. Det gör att jag kan gå på autopilot mellan varven och att allt jag ska göra under en dag inte behöver bli ett aktivt beslut. Det blir istället ett passivt beslut att jag hänger på i mina rutiner som fungerar för mig. Jag har alltid gillat rutiner, därför jag alltid ser till att vissa arbetsdagar ser ut på ungefär samma sätt, för att liksom ha en trygg vardag och hållpunkter i mitt varierande arbete. Veta att vissa dagar är det bara att leverera inte så mycket planera eller strukturera.

Frukostrutiner ur spel

Just nu är dock mina frukostrutiner ur fas.  Jag älskar frukost och att få en lugn stund och vakna till så frukostrutiner har smugit sig tillbaka (testade en period utan att äta frukost, fungerade bra, men jag gillar själva stunden så därför tog jag tillbaka rutinen), men jag har blivit en mästare på att boka in mig på frukostmöten på senaste tiden. Nätverka och äta frukost (ofta hotellfrukost) är ju absolut inte fel. Så nu har mina egna frukostrutiner hamnat lite ur fas. Jag har blivit bortskämd med lyxfrukostar så nu känns min egen frukost som jag orkar slänga ihop inte alls lika lockande.

En smarrig hotellfrukost, det enda jag inte gillar med hotellfrukostar är att jag inte vet innehållet helt på tallriken, inte hela världen när det är någon gång ibland men när det blir ofta vill jag hålla koll på sockermängden, exempelvis vad innehåller granolan, brödet och så vidare.

Fler frukostmöten på ingång

Det här är ju mitt fabulösa liv som egenföretagare, då har en lyxproblem med för mycket frukostmöten ;) Skämt åsido, det är inte som att jag är på frukostmöte varje dag eller ens varje vecka, bara råkat bli ovanligt många i februari. Kanske för att månaden är så kort som det upplevs som späckat? Och att mina föräldrar var på besök i Örebro (pappa i jobb och mamma passade på att umgås med mig och Marko) så då blev det hotellfrukost även i lördags! Och att jag var i Åre några dagar i Januari och åt en massa hotellfrukost. Gårdagens frukostmöte var med Drivhuset ambassadörerna, jag kunde inte vara med på mötet i Januari, så det var första frukosten med dom i år. Imorgon är det också frukostmöte, ska med Drivhuset på Promotionmorgon och nätverka runt lite. Sånt en kan lyxa med när en har mer eftermiddags och kvällsjobb, då får en passa på att nätverka lite.

Veckans drivhuset frukost, det här med frukt, jag är alldeles för lat för att fixa det sådär snyggt till frukosten. Höjden av lathet, det tar ju inte ens tid. Sååå gott och säkert värt det!
Alla ser otroligt seriösa ut, men ambassadörsfrukost med drivhuset är seriöst, kanske inte så seriöst som bilden visar dock, det brukar vara mer leenden.

Era frukostvanor

Hur ser dina frukostvanor ut? Jag snöar ofta in på något och kör det varje dag i några månader (ibland år). Ett tag stekte jag bananpannkakor varje morgon även om jag gick upp vid fem, gjorde det i två omgångar båda gångerna i typ ett års perioder. En annan period åt jag gröt varje morgon med en klick jordgubbssylt, kanel och äppelbitar, varierade ibland med grötpaj. En annan period gjorde jag smoothies varje morgon med blåbär och kvarg toppad med kokos. En gång i tiden åt jag kvarg med fun light och toppade med granola. Just nu är det naturell yoghurt och granola som är frukosten här hemma varvat med smoothies (ovanligt men har två varianter att variera med just nu, ni ser jag är helt ur rutiner), men lite sugen på bananpannkakor nu faktiskt, det är enkelt gott och mättande. Toppade med bär såklart.

4 reaktioner på ”Vanliga eller ovanliga frukostrutiner

  1. Jag är likadan. Älskar frukost och äter något i månader på raken tills jag tröttnar brutalt. Just nu kaffe, multivitamin dryck, riskakor med ostsmak, smör och mjukost på. Ibland frukt också om jag är mer hungrig.

  2. Haha, härliga lyxproblem! Och så ”tvingar” jag med dig på ännu en frukost nästa vecka :P Träffade förresten Josephine på min workshop på Friskis igår, kul att världen liksom krymper hela tiden och ”alla känner alla”.

    Hur gör du dina bananpannkakor? Jag har haft en period nu när jag ofta gjort den till frukost/lunch här hemma. Mitt recept ser ut såhär: http://beautifullife.se/bananpannkaka/

    /Anna

    1. Haha verkligen lyxproblem! Lugnt har balanserat upp det hela med att ha denna vecka utan frukostmingel ;) Åhå Josephine vad kul, ja den krymper verkligen hela tiden! Jag gör ungefär likadant men utan havregryn så 1 banan och 3 ägg, vispar ihop steker i kokosolja eller olivolja och serverar med blåbär helst :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.