En söndag i huvudstaden

Efter Sthlm heartbeat i lördags så tog jag mig hem till min vän Camilla för att spendera lite tid tillsammans. Det var riktigt länge sedan vi sågs så det fanns en hel del att prata ifatt om och vi satt uppe till småtimmarna och pratade om allt mellan himmel och jord, livet i stort och smått. På söndagen vaknade vi till en strålande sol som lyste in genom fönstret.

Söndags frukost värd namnet

Som gäst hos Camilla kan en räkna med vackert upplagda måltider. Frukost/brunchen var inget undantag på söndagen. Kan önska att jag var lika kreativ med mina upplägg och blir alltid lika imponerad, I min värld tar en sådan frukost som på bilden lång tid att lägga upp. Men för Camilla så tog det nog inte många fler minuter än om jag hade fixat med min vanliga frukost. Det går så snabbt, enkelt och smidigt. Antar att vissa har ett kreativt öga för sådant här och andra inte. Eller så har jag bara inte haft tålamodet att träna upp mitt. När något ser vackert ut för ögat och solen lyser upp alltsammans så kan en ju inte låta bli att fota lite.

En hel del drickbart inkluderades i vår frukost, ingefärashot, apelsinjucie och te. Vi testade Plantis YogOat en havre baserad produkt som fanns i Goodiebagen från Sthlm Heartbeat, Camilla toppade med jordgubbar, päron, muesli och kokosflingor, en kanon kombo! 
Smör, ost, paprika och ruccola till frukostmackan. Mums! Lite färg kan verkligen pigga upp.

Söndagshäng

Efter frukosten tog vi en promenad i solen. Det var inte riktigt så varmt som det upplevdes i lägenheten när solen strålade in. Det blåste lite kallt men vi knatade runt Lilla Essingen. Vi var inte själva ute på gångvägarna, halva Stockholm hade vaknat upp och ville njuta av solens strålar denna söndag. Vi stannade till och satte oss i lä och njöt av vårsolen och värmde oss. Där var det rätt gött att sitta och njuta. Rätt skönt söndagshäng, på vägen tillbaka stannade vi till och köpte med oss bullar för en eftermiddagsfika innan jag tog min enorma packning (den där goodiebagen alltså, ska berätta mer om den) och begav mig hem till Örebro.

Solen strålade och isen spelade. Så häftiga ljus naturen kan ge, det låter så häftigt när isen börjar ge med sig. 
I lä var det varmt och skönt, nästan så att en började svettas iklädd svart, men i övrigt önskade en halsduk då det var lite kyliga vindar som ville smyga sig in vid halsen.

1 reaktion på ”En söndag i huvudstaden

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.