Skidor i Åre – Gårdagens träningspass

Det här med skidor i Åre. Jag har inte åkt skidor på flera år, kanske 5 år sen sist och innan den dagen så var det typ 5-6 år sen sist. Som tur är, är det som att lära sig cykla. Det sitter i sinnet och jag kan fortfarande ta mig ner för backarna.

Så nöjd i backen, i bakgrunden är det Elna som syns.

Skida sig fram i Åre

Hur var det att åka skidor i Åre då? Helt magiskt, ohoj vad jag gillar att vara utomhus och röra på mig. Det enda negativa är att liftarna är läskiga. Jag har ju inte varit på någon riktigt stor skidanläggning i Sverige tidigare. Och jag ogillar ju höjder, så det var med ett adrenalinpåslag jag satte mig i en sittlift! Gillar bygelliftar bättre, då har jag kontakt med marken. Dock så är det ju mycket roligare att åka långa backar, så det är ju värt det där lilla påslaget och hålla i sig för livet turen. Den var ju väldigt odramatisk även om jag fick alla möjliga katastroftankar. Tur en blivit vuxen och kan mota bort tankarna lite med rationella tankar som hur ofta har du hört om någon som dött i en lift? Den metoden fungerade inte som yngre.

Mina skidor från Skistar, passar mig perfekt. Diskuterade just hur svårt det är att veta hur van skidåkare en är sånt är ju så realtivt. Svårt att säga att en är bra på något också. Men tog mellan och skidorna har fungerat utmärkt.
Ljuset under gårdagens timmar i backen var så magiskt. Det sprack upp precis när vi gav oss iväg. Visst inte varit så här bra väder på länge, så vi har prickat in en toppen helg.

Mer skidor blir det

Ännu en bild med vackra vyer. Vi stannade och blickade ut, fotade lite och åkte sedan vidare och njöt lite till. I bild syns Julia med sin bräda.

Det var så underbart igår att åka, att jag faktiskt tänkt klämma in lite mer skidor imorgon. Testa backarna på morgonen och se om benen bär. Har nämligen gått loss lite på gymmet idag då det fanns en hel del roligt att leka med. Några åk ska jag nog klara av och jag ska ladda på med kameran och kanske lyckas fånga några fjäll på bild. Går mest runt och njuter, den här helgen var precis vad jag behövde. Lite lugn och avkoppling med skidor, natur, träning och spa och sen MASSOR med inspiration, kunskap och motivation. Så glad att jag i sista stund bokade in mig.

 

 

Ser ju nästan proffsig ut. Fick hjälp av Ulrika att fånga fint landskap och en nöjd mig på bild.
Hur otroligt fint är det inte med bergen och utsikten. Jag älskar naturen här. Jag får inte nog. Ni kommer få leva med naturbilder ett bra tag framöver. hihi

5 reaktioner på ”Skidor i Åre – Gårdagens träningspass

    1. Åh det är det verkligen, ännu bättre än bilderna kan förmedla, i alla fall mina bilder ;)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.