Ett inspirerande gymbesök

En liten sådan där grej som jag verkligen tycker om. Det är att besöka ”nya” gym, alltså nya för mig. Det kan ge sådär ofantligt mycket inspiration till min träning kan jag tycka. Diskuterade det lite med min sambo. Att källargym inte är riktigt är min inspirationszon. Kul då att båda mina gymkort är på källargym. Därför är det ju perfekt när en har möjligheten att besöka andra typer av gym och miljöer för att boosta på lite med inspiration.

SATS på Holiday Club Åre

Det visade sig finnas ett ganska nytt gym på Holiday Club Åre där vi bodde denna helg. Det finns inget SATS i Örebro, men jag har lite koll på kedjan ändå och vet att det brukar vara fräscha gym. Det var inget undantag i Åre. Med en fantastisk utsikt över sjön och fjällen kunde en avverka sina konditionspass. Dock fanns det något annat som fick mig att planera om hela min träning. Häckar och boxar i alla de möjliga höjder. Jag är hopplös på att låta bli att hoppa. När tillfället ges så är det klart att en tar det och hoppar på lite. Wiho så roligt det är. Jag gillar att hoppa över häckar, det känns tryggare än boxar. Dock gillar jag boxarna också för det är någon härlig tjusning i den där rädslan som dom riktigt höga kan skapa hos en.

Jag försökte ta kort när jag hoppade, men hoppade bara ut ur bild. Dock kan en skymta min lycka i hoppet.
Så jag filmade istället och detta är en snapshot från filmen när jag gjorde boxhopp.
Sen hoppade jag ju även över häckarna såklart, det var länge sedan sist, men alltid lika roligt. Här finns en video om ni vill köra träningen själv, körde ungefär samma upplägg som då.

Vad är det som tände min inspiration

Det är många faktorer tillsammans som tände min inspiration i detta gym. En stor del var utsikten och inramningen. Så otroligt vackert och de stora glaspartierna gav ett härligt ljus som gav energi. En annan del var utrustningen. Jag gillar lekfullheten som häckar bjuder in till, men även att det fanns yta för att leka med sin egen kroppsvikt. Som ställningen där i bakgrunden, den bjuder in till lek och sådant föder inspiration inom mig. Jag blir nyfiken och vill testa nya övningar.

Ljuset lyser in från det stora glaspartiet. Alla motionsmaskinerna var riktade ut mot naturen så en kunde motionera med fantastisk utsikt.
Utrustning som bjuder in till lek. Kettlebells, gymbollar, häckar, balansbrädor och boxarna ni såg på föregående bild.
Det fanns även en balanslina som ni ser där i bakgrunden, hantlar, lekbur och en brutalbänk. Så det mesta en kan önska från ett gym fanns tillgängligt.

Jag blev så otroligt inspirerad att jag hoppade och körde nästan helt slut på mina ben. Vilket kanske inte var en kanonbra grej att göra dagen innan en åkte både utför- och längdskidor. Hur det gick får ni veta i ett annat inlägg. Där och då, i stunden var jag bara glad, exalterad och fylld av endorfiner. Ville nästan inte sluta hoppa, men lite förnuft hade jag i alla fall så inte längre än en timme höll jag på.

Syns väl rätt så väl hur nöjd jag var och hur ögonen glittrade efter mitt träningspass.

Vad blir ni inspirerade av när det kommer till träning? Vad får er att vilja träna? Inspirerande träningsmiljöer är en stark punkt hos mig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.