En födelsedagsvandring

Gårdagens eftermiddag innehöll en vandringstur längs Bergslagsleden. En del som vi inte upptäckt ännu. Vi utgick från Blankhult, men denna gång gick vi åt andra hållet än senast när jag och Marko var där ute. Jag hade tittat ut en tur som skulle ta oss till Rusakulan, en rastplats känd för sin utsikt.

Ut på tur aldrig sur. 7 personer ut på tur längs med Berglagsleden, men vi mötte på några andra som också var ute på stigarna denna måndag.

Vandring mot Rusakulan

Vi råkade gå lite fel, men efter en liten omväg så kom vi till sist fram. Denna led är inte lika bra uppskyltad som lederna kring Ånnaboda, men vi tog oss fram till sist. Det var fin skog och vacker omgivning att gå i.  Det var riktigt fin utsikt från Rusakulan. Det var lite molnigt igår, men 40 km alltså hela 4 mil kunde vi se. Häftigt värre! Det blåste en hel del vilket vi inte känt av inne i skogen, men där uppe på toppen blåste det rätt bra.

Magnifik utsikt från toppen.
Försökte fota där uppe, men det blåste åt alla håll och kanter
Som sagt det blåste en del, hår överallt på alla bilder. Här är mina föräldrar och min syster.

Eftersom det blåste så mycket så vi satte oss lite nedanför i lite lä och intog våran medhavda fika. Så gott att äta ute i naturen, speciellt när en har vandrat en stund. Efter fikat tog vi en promenad tillbaka som blev lite kortare eftersom vi inte gick fel. Totalt fick vi ihop ca 11 km på vandringsleden. Inte illa. Kändes i kroppen, det tar verkligen på ett annat sätt att gå på tur.

Kärleken min, blickade ut över vackra vyerna och försökte hålla håret på plats.
Nöjt födelsedagsbarn njuter av vackra vyer, bra sällskap och härligt väder.
Fika smakar alltid lite extra gott ute i skogen.

När vi kom hem så köpte vi med oss thaimat och tårta och åt middag och hade presentöppning. En skön födelsedag med bra häng. Somnade fint på kvällen, helt slut och det kändes på kinderna att solen varit framme hela vår tur. Så här skulle jag kunna tänka mig spendera fler måndagar.

1 reaktion på ”En födelsedagsvandring

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.