Lekfull träning med kortlek

För några veckor sen mötte jag upp en kompis och då körde vi ett riktigt roligt upplägg med kortlek. Har blivit lite inspirerad av detta och därför satt ihop ett liknande pass som det vi gjorde. Det var superkul och rätt tufft. Kände att det var länge sedan jag delade med mig av ett träningsupplägg. Har ni testat några av uppläggen jag delat med mig av tidigare?

Träningskarta

Lek med tärningar 

Stava ditt namn med övningar

Sådana här upplägg använder jag mig av vid min gruppträning för att få rolig och varierad träning. Det är som att fokus på tiden försvinner helt och en slukas bara upp i ”vad är nästa övning”. Älskar den känslan!

Lek med kortlek – träningsupplägg

För detta träningspass behöver du en kortlek och inget mer. Så perfekt träning om en är utomhus eller på resande fot och vill ha lite rolig träning. En kan självklart välja övningar med redskap om en vill, det kan en variera som en känner för. Antingen kör du övningarna som jag lagt upp nedanför. Det är ett helhetspass där flås, ben, mage, bröstmusklerna och lite armar får arbeta. Eller så väljer du andra övningar som passar ditt behov. En kan variera med att bara välja bara benövningar eller bara magövningar. Det är fantasin som sätter gränserna som alltid ;)

Variationen på upplägget

Som jag skrivit i den korta beskrivningen på bilden, så kan en antingen köra igenom hela kortleken eller ställa en timer om en bara har en viss tid att lägga på träningen och köra igenom så många kort som en hinner. Oavsett tycker jag en använder hela kortleken eftersom spänningen och variationen blir högre då kring antalet repetitioner istället för att dela kortleken och bara ta en halva. Det kan vara bra att skriva upp vilken färg som är vilken övning, för det kan ibland dröja tills en får köra vissa övningar beroende på vilket kort en drar och är en trött och flåsig är det inte alltid lätt att komma ihåg. Siffran på kortet är som sagt antalet repetitioner som du genomför. Vi körde att Esse var 1 och kung 13. 13 backintervaller kändes i benen och flåset vill jag lova, speciellt när en drog en 9:a efteråt ;) Men det är tjusningen också att en inte vet vilken övning som blir nästa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.