Att börja på något nytt – börja med en ny idrott som vuxen

Som jag skrev om förra veckan så har jag börjat med friidrott. En ny idrott, nybörjargrupp för vuxna. Idag gjorde jag mitt tredje träningspass. Hittills har alla träningspassen varit riktigt roliga. Just nu är det grundträning, mycket styrka och uthållighet för att i vinter köra teknik, sen grundträning i vår och teknik under sommaren.

Nya synsätt och otränade muskler

Intressant att se hur andra idrotter arbetar med sin årsplanering, känns spännande och roligt med något nytt. Har ju bara erfarenhet från fotbollen, så är så inne i det tänket. Därav har jag inte testat på någon speciell gren ännu, men det känns ganska bra att bygga upp en grund så en inte skadar sig direkt. Även om jag är tränad är jag inte friidrottstränad, för det skvallrar min träningsvärk om! Igår kände jag mig nästan sjuk för att träningsvärken var så brutal och det i rygg, axlar och armar. Vi kastade medicinbollar på alla möjliga sätt på söndagens träningspass vilket mina muskler inte är vana vid.

Backintervaller och hoppstyrka

Idag körde vi utomhus, backintervaller och hoppstyrka stod på schemat. Vi sprang i Markaspåret, om ni någon gång sprungit där så vet ni att det är typ branta backars paradis. Phju, jag har om jag ska vara ärlig inte alls tränat mycket kondition senaste tiden, så det var ganska tungt idag. Men skönt att komma igång med lite mer flås igen och alltid lättare att pressa sig när en springer med andra. Jag missar torsdagsträningarna då dom kör intervaller på grund av mitt jobb, så ska försöka mig på att köra lite kondition på egen hand. Vill ju inte hamna efter och även om sådan här ”försäsongsträning” kan vara seg, så är det alltid värt det i slutändan när en orkar mer än någonsin. Det roliga är att vi hoppar lite på varje träningspass, det gillar jag. Nya typer av hopp också för min del. Och känslan efter ett tungt träningspass är ju så härlig!

Backintervaller är i alla fall något jag brukar köra mellan varven, så helt nytt är det inte för mig. Men får nog köra det lite oftare.. hehe

 

Börja med en ny idrott som vuxen

Det känns riktigt roligt att jag tog tag i det här. Att testa på friidrott. Det är verkligen så kul att få träna på ett annat sätt, testa på nya saker och att göra det med andra som också är nybörjare. Fler idrotter bör starta nybörjargrupper för vuxna, jag tror absolut att det finns fler som i hemlighet går och är nyfikna på olika idrotter, men känner sig ”för gamla” för att börja med en idrott. Men idrott måste inte bara vara prestation, det kan vara för skojs skull också. Säger hon med största vinnarskallen, så har du funderat på någon idrott som du skulle vilja testa, så gör det. Om en inte testat så vet en ju inte och det är ganska kul att vara nybörjare på något, för vet ni? Tänk hur mycket jag har att lära mig! Massor, otroligt inspirerande!

1 reaktion på ”Att börja på något nytt – börja med en ny idrott som vuxen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.