TIC – The influencer convention 2017

Fredag morgon, väckarklockan gick igång redan 04:30 och några minuter i fem vandrade jag med mina väskor till stationen genom ett mörkt och sovande Örebro. För 05:04 var det jag och fyra till som klev på ett tåg mot Stockholm. Jag skrev ett inlägg på tåget upp mot detta äventyr och konferens. Så nu tänkte jag berätta lite om vad jag var med om i helgen.

Ett sovande Örebro och en öde perrong var vad som väntade mig. Skönt att bo nära så en kunde gå bara några minuter innan tåget gick och kom fram med hela fyra minuter tillgodo. Tog en minut innan jag vaknade till och kom på att en kanske skulle ta ett kort.
tom kupé
Helt ensam i min kupé ända fram till Eskilstuna, så skönt och jag passade på att jobba i tystnaden.

TIC på Grand Hotell Saltsjöbaden

Jag tog mig ut till Grand Hotell i Saltsjöbaden utan problem trotts att jag ankom till storstaden precis i rusningstrafik med min lite för stora väska för att smidigt ta sig fram smidigt på T-centralen. Det blev aldrig någon sol, men trotts gråtrist vårväder så kändes hotellet och dess entré väldigt vackert och inbjudande. Mitt hotellrum var städat och redo trots att klockan bara var halv nio så jag kunde checka in och lämna av min packning. Jag fick ett mysigt rum med slottskänsla av inredning och möblerna och en säng som gav mig en god natts sömn. Men innan den där sömnen så väntade en fartfylld och innehållsrik dag.

Min hotellsäng, kändes lyxigt och lite ovant med en stor säng för en själv, jag använde bara ena halvan…
Mitt lilla hotellrum och min tv. Så skönt på morgonen med tv när en gör sig i ordning tycker jag. Nu när vi har ”så stor” lägenhet hamnar badrummet och garderoben så långt ifrån vardagsrummet att jag inte riktigt får det utbytet i min vardag som tidigare.

TIC 2017 ett innehåll som gav inspiration

Om jag ska vara ärlig så har jag nästan inte ens tittat på schemat för dessa dagar. Inte tittat upp vilka som skulle hålla tal eller workshops utan bara förlitat mig på att jag kommer få massor av inspiration oavsett. Clara som driver Underbara Clara inledde efter ett välkomnande från Linda. Från Claras dragning så tog jag med mig att våga ha en åsikt och att våga samarbeta mera. Vi fick lyssna till några youtubers om det här med att bygga ett community med sina följare/fans och med andra youtubers. Därefter så drog Elin som driver Teknifik sin historia där hon gått från 0-succé på mindre än ett år. Hon berättade om sina strategier och målmedvetenhet och det var otroligt inspirerande och roligt att lyssna till. Där tog jag med mig att våga hålla sig till sin plan. Tålamod är något som jag verkligen behöver jobba på! Vi fick även lyssna till ett panelsamtal kring företag och byråer som arbetat/arbetar med influencer marketing och hur dom ser och tänker kring detta.

Förmiddagsfika och mingel med övriga som deltog på konferensen.

Mellan alla dessa föredrag under dagen så fylldes tiden med att prata med andra inspirerande människor. Alla dessa samtal är så otroligt givande och är så inspirerande. Det är finns så mycket drivkraft och kompetens i den här influencer världen att en häpnas. Det fantastiska är också att alla är så inbjudande och delar med sig av sina erfarenheter och tips. Det finns inget annat nätverksforum där jag upplevt samma stämning och pepp som i dessa sammanhang både i Åre och nu i helgen.

en lunchtallrik
All mat var vegetarisk, min favorit blev första lunchen. Hade en hel del intressanta samtal under lunchen och blev sittandes ända till det var dags för nästa föredrag. Kanske var det som bidrog också.

Eftermiddagens schema

Därefter var det mer valbart schema och jag valde att lyssnade till Sara Öhman som berättade om vilka trender inom sociala mediéer  som väntas 2017. Wilda som driver ett nischat och stort Instagram konto som berättade om sin strategi och det hon vill förmedla. Därefter lyssnade jag till ett föredrag om kroppsspråk och hur och vad en ska tänka på när en förmedlar budskap med sitt kroppsspråk. Avslutningsvis var det ytterligare ett panelsamtal där det pratades om hur en hanterar bloggdrev, otrevliga kommentarer och hatstormar som kan bli en del av en bloggares liv. För att till sist lyssna till Camilla som berättade om hur det är i Danmark och hur branschen fungerar där samt hur Marals liv förändrades av 140 ord (en tweet). Mot slutet ska jag erkänna att det var svårt för mig att ta in något alls, trotts att jag kämpat på med koffeinintag så kändes det att min kropp varit igång ett antal timmar.

aw drinkar
Vi bjöds på drinkar från ResQ Club innehållande äpplen som ”räddats”. Juice från äpplen som är för fula för att säljas i butik helt enkelt.
Trevligt mingel efter alla föredrag och kul att prata med lite nya ansikten.

Efter alla föredrag så blev det AW och en hade lite ytterligare tid att inspireras och prata med andra bloggare. Träffade på en hel del ansikten under dagen men framförallt under AW:n som en numera känner då flera som jag lärde känna i Åre på Workation så som Julia, Katta, Jennifer, Maria, Emilia, Angeliqa, Annika och Sara Rönne förutom Linda var där. Sen var det ett helt gäng från Örebloggers som vi kallar oss Anna, Caroline, Clara och Kerstin. För bara något år sen kände jag i princip ingen som bloggade. Nu har jag ett helt gäng genom dessa nätverk med inspirerande människor som en kan dela sina frågor och funderingar med och inspireras av. Så tacksam och glad för det. Tacksam att jag vågar tro på mig själv och vågar ta kontakt med andra.

Om ni följer mig på Instagram så har ni redan sett att jag tillsammans med delar av ”Åre gänget” tog en snygg bild under aw:n.

Avslutning med galamiddag och live musik

Efter AW så kilade jag till mitt rum och fixade mig redo för en galamiddag. En middag där jag hade trevligt sällskap och vi fick lyssna till ett imponerande band. Elin fick pris som årets medlem (hade blivit förvånad om någon annan fått det, hennes resa och hennes engagemang i att hjälpa oss andra i bland annat fb gruppen gör henne till ett självklart val). När det blev dans så kastade jag dock in handduken, hade gärna varit kvar, men var så trött men fylld med inspiration från dagen att jag kände att varva ner nog var ett bättre val om jag ville ha ut något av lördagen också. Klokt beslut då det tog över en timme innan jag kunde komma ner i varv och somna. Det blev otroligt långt det här, så lördagens händelser och intryck får bli i ett eget inlägg.

pristagarare
Årets medlem välförtjänt till Elin. Till höger om Elin ser ni Linda som är den som dragit igång och startat hela Influencers of Sweden.
Galamiddagen inramades av kristallkronor och vackra dörrar och fina stuckaturer.
Oho så hungrig jag var när vi satte oss till bords. Att vara vaken många timmar gör en också hungrigare än normalt.
jag i en rod klanning
Kom på att jag inte fångat mig själv på kort på hela dagen, så tog en hastig spegelselfi på väg till mitt rum för en god natts sömn.

11 reaktioner på ”TIC – The influencer convention 2017

 1. Så himla kul helg!! Finns så mycket att göra nu haha :) Så kul att prata med dig de få stunder vi hann göra det, men vi ses väl snart här hemma :)

  1. Ja grymt rolig helg! Haha ja nu har en att göra ett tag framöver ;) Detsamma, ja vi stöter nog på varandra snart igen :)

 2. Åh vad roligt det var att ses igen! Jag orkade dansa i en halvtimme, sen var det marsch i säng för min del. Har fortfarande inte riktigt vilat ut eftersom jag drog till Vilnius direkt efter, men det var så värt de intensiva timmarna. Riktigt plus på kontot, blir så galet glad och taggad av de här sammankomsterna.
  Vad kul att ni har ert Örebloggers, vill oxå ha ett lokalcrew ju :)

  1. Å verkligen kul att ses igen! Imponerad ändå att du orkade dansa :) Verkligen samma här peppad och taggad. Ja Örebloggers är grymt, så glad att det är just där jag bor, du får komma och göra oss sällskap någon gång :)

 3. Jag är imponerad av er som gick på galamiddagen! Själv tog jag bilen hem, köpte en pizza på vägen och somnade som en stock av matkoma och utmattning från att blivit helt golvad av alla grymma och inspirerande föreläsningarna:)

  1. Haha jag ska säga att jag var tveksam på att jag skulle orka galamiddagen, men på något vis så hittar en energi :) Kände efter AW-minglet mest för pizza, men med klänning på så tog jag fram sparenergi ;)

 4. Härligt att läsa!! Håller med om att lördagen blev mäktig att ta in!

  Gaah! Så mycket inspiration en kan få med sig på två dagar alltså! *övertaggad*

  1. Ja det finns så mycket en vill göra nu och jag blev otroligt taggad :) Känner igen känslan av övertaggad!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.