Nya utmaningar – Åter inom fotbollen

Ibland dyker möjligheter upp som känns spännande och utvecklande. Under försommaren/sommaren började suget och tanken på att träna fotbollsspelare komma lite smått. Denna gång funderade jag på att ha ett ungdomslag eller rent av ett flicklag. Dock vet jag vilken tid tränarrollen tar och jag funderade fram och tillbaka på om jag skulle göra detta nu eller vänta ett år till. Så dök det upp i mitt flöde under hösten att Örebro Läns fotbollsförbund sökte fotbollsutvecklare. Något som innebär att en stöttar, utbildar och finns som länk mellan förbundet och föreningarna kring barn och ungdomsverksamheten. Ett jobb som skulle innebära att jag hjälper till att utveckla dagens ledare och spelare. Så jag sökte jobbet eftersom det kändes som en spännande och utvecklande roll för min egen del. Ett jobb som går att kombinera med mitt företag, för jag vill inte lägga ner företaget på något vis. Det finns så mycket inom träning som jag brinner för men jag kan inte göra allt och det är inte ofta det går att kombinera spännande tjänster som jag sett dyka upp i mitt flöde med mitt företag. Ja och jag fick jobbet om ni inte listat ut det. Wiho så tillbaka inom fotbollen, men i en ny roll och nytt att lära. Det är ett extra jobb så något som jag kommer göra på sidan om mitt företag. Eftersom jag själv kommer styra mycket av arbetstiden (nästan allt, så går det ju att kombinera utmärkt med mitt egna).

Första delen i min nya utmaning

I måndags var jag på första informationsträffen och fortbildningstillfället. En massa information och en del att ta med sig hem och läsa på inför nästa tillfälle. Det känns som 2018 kan bli ett riktigt roligt och spännande år med massor av möjligheter och utveckling. Vill verkligen inte bara stå och trampa, det vet ni ju numera. Jag är alldeles för kunskapstörstande för att inte söka nya utmaningar så fort något börjar kännas att ”Det här börjar jag kunna nu” så söker jag något nytt att lära. Så motsägelsefullt för jag kan tänka att å vad skönt att bara gå hem efter jobbet och kunna slappna av, kunna ta helg och koppla bort allt. Men när jag väl är där eller nära inpå blir jag uttråkad. Min ”drömbild” och min personlighet krockar liksom lite. Mitt företag skapades vid precis ett sådant tillfälle, jag hade sommarjobb (sommarlov från studier). Jobbade 8-17 men efter 1½ månad så kände jag att nu vet jag hur det här fungerar, så började jag skriva på min affärsplan på kvällarna efter jobbet och några månader senare startade jag mitt företag. Så kan det gå när jag blir för bekväm. Det är i utmaningarna som vi växer som människor. Det är inte alltid jag vet hur jag ska lösa saker, men det brukar lösa sig på ett eller annat vis ändå.

Fick med mig lathund och handledning att läsa igenom och sen fräscha upp minnet lite kring Spelarutbildningsplanen är sådant som jag ska lägga tid på nu kring jul ;)

Ska bli ett spännande 2018 att vara tillbaka inom fotbollen men i en helt ny värld. Tänker att nu kanske jag även kan ta med mig kunskaper som jag får från att syssla med en helt annan idrott också och lära av hur föreningslivet fungerar där. Jag börjar mitt jobb i februari fram till dess så kommer vi ha två till träffar som den i måndags med information och fortbildning i vad vår roll är. Vi är 14 fotbollsutvecklare som ska jobba i Örebro Län så vi är några som ska sättas in i det hela och våra roller. Ser fram emot att åter igen ha en fot i fotbollens värld, jag har ju trotts allt i princip hela livet varit i den miljön.

2 reaktioner på ”Nya utmaningar – Åter inom fotbollen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.