Backintervaller med min far

I lördags tog jag tåget till Katrineholm efter mitt äventyr i Saltsjöbaden. Bestämde mig för att hänga lite med mina föräldrar och landa lite i alla intryck innan jag behövde ta tag i alla ”måsten” hemma. Ja och så slapp jag sitta 1½ timme ensam på T-centralen för att vänta på ett tåg för att sedan sitta på ett tåg i ytterligare två timmar. Nu kom jag till T-centralen med 15 minuters marginal till mitt tåg och inom en timme var jag framme. Så värt!

Backintervaller en söndagsförmiddag

På lördagskvällen frågade min pappa om jag ville ut och springa på söndagsmorgonen. Jag har ett lite strulande underben som inte gillar att springa distans, så jag föreslog backintervaller. Det nappade min pappa på. Så när vi vaknat till på söndagen så gav vi oss iväg till ett ställe som jag vet har bra backar att bjuda på (motionsspåren vid KAIK, för er som bor i Katrineholm). Vi började att springa på ganska plan yta och värmde upp. La in lite löpskolning i det hela och efter 15 minuter kände vi oss varma och redo för att ta oss ann en härlig backe som vi precis kommit fram till. Backintervaller är bra för att träna sitt löpsteg. 10 gånger sprang jag upp för backen, pappa gjorde 11 rusningar. Sen vilade vi 2 minuter innan vi gjorde 10 spurter till. Springa upp, gå ner. Sen joggade vi tillbaka till bilen som vi tagit oss dit med, ja och så spurtade vi i några mördarbackar på väg tillbaka (då sprang jag in i mjölksyreväggen). Allt som allt 40 minuters träning, medelpuls 164 slag/minut inte så pjåkigt.

backintervaller
Vi ser lagom trötta ut, här har vi ändå hämtat andan ett tag och stretchat. Men glada var vi, endorfiner är alltid härligt!

En härlig start

En skön start på en söndag och kul att springa med någon, det var länge sedan eller ja jag har sprungit lite med PT-klienter, men det är ju inte riktigt samma sak. Behöver dock ta tag i det där underbenet så att jag kan springa lite längre sträckor igen. Jag är lite bekväm av mig för jag vet att jag klarar av intervaller och det tycker jag är roligast (jag älskar känslan av att ta ut sig totalt) så jag har skjutit på det där med att se över mitt underben. Men det är ju dumt att skjuta upp saker, så nu skriver jag det här så kanske jag tar tag i det hela. Om ni följer mig på Instagram så har ni ju redan sett att vi var ute och sprang, jag la till och med upp en film i instastory från vår runda. Så om ni inte följer mig redan så finns jag på @reachyourgoal.se där kan ni få lite mer in the moment uppdateringar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.