Så långt från platt fall

(Detta inlägg skrevs i Australien, men mitt internet var så dåligt så fick aldrig upp några bilder, så publicerar nu med bilder).

Denna resa. Hade så mycket förväntningar, hade höga förväntningar även om jag inte hade bokat speciellt mycket innan. Så lätt att det hade blivit ett platt fall. Att förväntningarna inte skulle ha uppnåtts. Så blev det inte. Jag har hittat mitt paradis på jorden. Känns som jag hör hemma här. För första gången på 10 år så har jag inte längtat hem eller ens saknat mitt jobb. Det har aldrig hänt tidigare. Brukar alltid sakna jobbet, vilket jag inte sett som negativt utan positivt att ha en vardag som en trivs så bra med. Men denna gång, vill jag inte att min resa ska ta slut.

Fyllt av upplevelser

Jag hade 15 dagar med min campervan. Det var 15 dagar som gick sååå fort. Sett så otroligt många fina platser. Varit på ett antal vandrings turer i naturreservat och vandrings slingor. Träffat en massa spännande människor. Fått nya vänner. Trott jag skulle dö när jag blev matförgiftad i regnskogen och fick spendera natten på en toa med ett antal grodor och spindlar som åskådare. Var ganska dålig i flera dagar faktiskt, men till sist hjälpte dom där tabletterna jag köpte på apoteket. Varit ute på så ensliga vägar att jag ibland trott att jag blivit lurad, men så har det dykt upp en otroligt fin camping mitt i ingenstans. Testat på att surfa och undrar varför jag inte är uppväxt där surfing varit vardag. Badat i varmaste havet jag någonsin badat. Bränt mig trotts 50 spf och enbart försökt hålla mig i skuggan (till och med haft timer för att komma ihåg att smörja mig varje timme, hade varannan när jag brände mig första gången) ozonlagret är verkligen tunt här. Läst ut alla mina medtagna böcker och köpt några nya. Matat en Emu rakt från handen (släkting till struts). Sett en massa Kängurus, en hel del ödlor och hade lyckan att se en Koala i det vilda (tydligen inte så vanligt, min Uber chaufför sa att hon senast såg en för 3 år sen och att jag skulle vara väldigt glad och det har även en hel del andra Aussis sagt). Åkt sandboard på sanddyner, sett delfiner, varit med om magiska ögonblick. Det är helt otroligt hur varje plats är så otroligt vacker, kan inte bestämma att den där platsen var den finaste, för varje plats har liksom sin charm.

Att köra på vänster sida

Kan säga att det gått förvånansvärt bra att köra på fel sida. Största utmaningen var att jag drog igång vindrutetorkarna HELA tiden istället för blinkers och skrämde mig själv framförallt första veckan. Men sista dagarna hände det nog bara 2-3 gånger. Det var första två dagarna som var lite förvirrande, men annars så rullade det fint. Kanske också hjälper att Australiensarna är så lugna och vänliga i trafiken. Det är typ bara här i Sydney som jag sett antydan till hetsighet i trafiken. Annars har det varit så lugnt och vänligt på vägarna, men vänlighet känns som genomgående för Australiensarnas natur.

Sista anhalten

Nu har jag lämnat in min campervan och tagit in på hotell i Sydney. Första dagen gick jag runt och bara tittade in staden. Bor ganska centralt så tog en promenad till Operahuset och Sydney Harbour Bridge, tog en promenad nere vid hamnen och ja en massa annat, tog 30 000 steg, så såg en hel del. Igår regnade det på morgonen/förmiddagen så bestämde mig för att ändra lite i min planering och tog en shopping dag. Men två dagar i storstaden har fått mig att längta efter mer natur så idag blir det att titta in surforten Manly (plus att det ska bli den varmaste av dagarna under min Sydney vistelse enligt väderleksrapporten så tänkte det blir en bra stranddag. Går färja dit ut så blir fint att se Sydney från vattnet.

Allt har ett slut

Det gör ont att tänka på att jag ganska snart måste åka hem. Ska maxa mina sista dagar. Njuta så mycket det bara går. Försöker leva lite i förnekelse. Allt har ett slut både bra och dåliga saker, inget varar för evigt.

2 reaktioner på ”Så långt från platt fall

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.