Att hålla momentum efter en konferens

Att försöka summera helgen och Winter Workation ( work + vacation =workation) dagarna i Åre kommer bli en utmaning. Försöker landa lite i alla känslor, intryck och samtal en haft under dagarna. Jag är ännu inte hemma, fick sova i Stockholm eftersom vi kom fram vid midnatt och då gick inga tåg till Örebro. Ganska skönt att få en riktig nattsömn istället för att komma hem mitt i natten. Och få tid att själv landa i allt.

Jobb i lobbyn med våra sociala medier. Varje dag hittade en någon eller några sittandes här.

Hålla momentum efter en konferens

Jag är fylld till bredden med inspiration och motivation till allt som har med mitt företagande att göra. Jag hade redan byggt upp en bloggstrategi för året innan träffen. Har briefat den med några och känner mig nu ännu mer pepp på att verkligen hålla mig till min plan och framförallt förverkliga den. Det viktiga nu är att försöka landa och sortera alla tankar. Låta motivationen och inspirationen struktureras och inte bara bli överväldigande. Det kan vara det svåra efter en sådan här inspirerande helg. Det är lätt att en kommer hem fylld med inspiration och motivation och första veckan kör en på med  allt en kan komma ihåg. Ganska snart kommer vardagen tillbaka och den färska inspirationen har lagt sig och det blir lätt att kanske bara en idé eller tanke som fullföljs om ens det.

Detta kan du göra efter en konferens för att hålla liv i elden som skapats

Tänkte dela med mig av några tips för hur du lyckas få motivationen och inspirationen att just vara det och inte bli överväldigande eller ett skavande jag borde.

Ta tid till att reflektera.

Exempelvis har jag valt att inte ha några möten eller kunder idag. Detta för att ge mig tiden att reflektera över helgen. Även för att hinna skapa en action-plan. Just nu känner jag att det finns massor som jag måste göra med min blogg och vill lära mig. Därför sitter jag nu och gör en prioriteringslista. Vad är viktigast för mig att fokusera på? Kanske kan du inte göra det precis dagen efter, men se till att ta dig tiden till det så nära inpå som du har möjlighet till.

Schemalägg

Därefter schemalägger jag mina punkter. Dela upp på kanske en vecka eller månad eller två beroende på hur stor punkten är. Genom att skriva upp vad jag ska göra så glömmer jag inte bort det. Det kanske inte är super aktuellt just nu och/eller jag har inte tid just nu att göra allt. Men för att inte låta inspirationen och motivationen eller idéerna gå till spillo så schemalägger jag det till längre fram så att jag inte behöver känna en stress över, borde göra detta och inte heller riskera att glömma bort mina anteckningar i någon gammal låda.

Ta vara på dina nya kontakter

Har du träffat massa nya inspirerande och motiverande människor? Håll kontakten. Kanske boka in ett möte eller träff för att utbyta kunskap och idéer en tid efter. Genom att prata om upplevelsen tillsammans så kommer en ofta tillbaka till känslorna som varit förknippad med händelsen. Då kan du få en nytändning om du känner att motivationen och energin börjar svalna. Det kan vara smart att planera in i närheten till tillfället du ska ta tag i en punkt som du schemalagt längre fram.

Elna pratade bland annat om passion, vi har inte bara varit utomhus och iväg på upplevelser utan även utbytt kunskap, tankar och känslor med varandra. Otroligt givande.

Mina tips

Det var mina tips för att få ut mer av en konferens eller ett motiverande möte eller träff av något slag som du varit på. Ofta så håller ju engagemanget i sig en tid efter, men svalnar av naturliga skäl med tiden. Hoppas att mina tips kan få dig att få ut ännu mer av framtida möten och träffar. Nu ska jag fortsätta med att göra just detta.

13 reaktioner på ”Att hålla momentum efter en konferens

 1. Bra tips! Tycker alltid att man är så grymt taggad i början och sen rinner det ut i sanden. Ska försöka sätta mig och skriva ner lite action plans och prioritera jag också! Kul med storslagna planer för 2017!

  1. Kul att du gillar dom. Ja verkligen en blir super peppad och sen rinner det lätt ut i sanden. Lycka till, kommer gå galant! Verkligen kul! :)

 2. Bra inlägg! Ja, det är ju lätt att allt rinner ut i sanden. Jag har faktiskt redan hunnit fixa lite med SEO-förändringar i bloggen och funderat mycket på hur jag ska bygga upp min meny bättre och kanske slänga bort en del gamla kategorier som jag inte längre använder.

  1. Tack! Men verkligen så då är det bra med lite tips för att hänga med ens flow. Vad kul, jag behöver också fixa en del med min SEO, där lärde jag mig en hel del nytt som jag inte haft koll på :) Lycka till med din optimering, kommer bli kanon! :)

  1. Ja så kul! Hade inte heller koll på din blogg innan heller, men även din är tillagd i min läslista. Kul :D

  1. Tack, vad kul, alltid roligt om det kan vara till hjälp för andra :) Verkligen, en toppen helg. Kul att träffas i helgen! :D

 3. Bra tips – jag har blivit helt matt av all inspiration & behöver nog ett löppass eller två för att landa ner alla härliga tankar! :) Det är först nu jag har hunnit sätta mig och läsa folks inlägg efter helgen, så inspirerande! Och kul att ses! :D

  1. Kul att du gillar tipsen :) Ja det kommer nog ta ett tag innan en har hunnit smälta allt, känner att jag fortfarande inte riktigt har landat. Ja så kul att ses! :D

 4. Jag behövde verkligen dina tips i inlägget! Var övertänd och inspirerad och när jag kom hem blev jag som en gammal skrynklig balong. Så mycket som jag vill göra och så lite tid typ. Jag ska sätta mig ned och göra en lista med allt så att jag har någonstans att börja!

  1. Ja men så brukar jag också bli, så har byggt upp en strategi som fungerar för mig utifrån tips jag kommit över och sådant jag testat mig fram med :) Det blir ju så otroligt lätt att en bara blir överväldigad av allt och inte får något gjort. Tänk att något är bättre än inget. Lycka till med din lista och utgå från dig och vad som är viktigt för dig :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.