Resumé av mitt 2018

Jag tänkte sammanfatta året i stort, jag har redan sammanfattat mitt träningsår och mitt jobbår. 2018 har varit ett magiskt år på så många sätt. I förra årets resumé så var jag nöjd med att 2017 var ett så mycket bättre år än 2016 och avslutade inlägget med dessa ord:


Trotts det sorgliga så känner jag ändå positiva vibbar inför kommande år. Det känns som att det verkligen kan bli mitt år. Jag har en positiv inställning till 2018 och ser fram emot alla utmaningar som väntar.

Det blev en del utmaningar med att få allt på plats med min studio och det kanske ändå gick så bra som det gick i år just för att jag var så mentalt förberedd. Och jag lämnar 2018 med en ännu bättre känsla än vad jag klev in i året med. Summerar i en liten lista.

En liten lista

Beskriv året med tre ord

Intensivt, utmaningar, utvecklande

Bästa köpet?

Mitt träningsprogram av Natacha Oceane, det var så värda pengar. Det har gett mig en nytändning till min egen träning. Jag kör träningsprogrammet Move, men hon har tre olika att välja bland.

Vem har du umgåtts mest med?

Marko, ibland tänker jag att en kanske skulle tröttna, men det jobbigaste efter ledighet är alltid att vara flera timmar om dagen ifrån varandra. Vi skickar klipp, dekaler, GIF:ar eller bara små hälsningar ofta flera gånger om dagen, vilket gör att det är omöjligt att hitta något i våra konversationer, en får scrolla i evigheter om en ska hitta något bara någon dag bakåt. Det kan göra fysiskt ont i mig att gå till jobbet ibland (och då älskar jag ju mitt jobb), men han är så fin.

Om jag bara fick umgås med en person resten av mitt liv, så skulle jag välja honom.

Har du blivit bättre på något?

Massor! Jag har utvecklats något enormt det här året. Jag har blivit bättre på massa träningsrelaterade saker så som bålaktivering, knäböj, rörlighet och handstående.

Men jag har även blivit bättre på att inte skjuta upp saker. Jag har blivit bättre på att planera min tid så att jag orkar med det jag tycker är viktigt.

Var något dåligt med året?

Jag upptäckte hur svårt det är att komma i kontakt med sjukvården. Att boka en tid på vårdcentralen tog 3 månader! En hade lätt kunnat ge upp, men jag stod på mig även om jag stundtals blev riktigt irriterad och frustrerad då jag inte kände att någon lyssnade eller tog mig på allvar. Väl inne i systemet har det blivit bättre, men sjukt att det ska vara så svårt att sköta sitt jobb. Jag förstår att akutmottagningarna är överfulla eftersom det inte går att boka tid på vårdcentraler längre. Jag förstår att vårdpersonalen jobbar i en pressad miljö, men det är inte en ursäkt till att inte sköta sitt jobb ordentligt, det är människors liv och hälsa det handlar om.

Var något extra bra?

Att jag skrev kontrakt på lokalen och öppnade min egen träningsstudio. Det är inte bara själva öppnandet av studion. Utan alla nya människor som jag fått träna, hjälpa och pusha. Det har varit ett magiskt år och jag känner att jag verkligen har det jobb som jag vill ha.

Lärde du känna några nya människor?

Ja flera stycken, kanske lite färre än vanligt dock när jag tänker efter.

Gjorde du något 2018 som du aldrig gjort förut?

Oj så mycket nytt jag gjort i år. Att driva företag är en garanti på att en får göra något som en aldrig gjort tidigare, i alla fall som en vill utveckla sitt företag. Så som att åka på en studieresa till Kroatien för att titta på träningshotell för en träningsresa, det har jag aldrig gjort förut.

Som jag ser framemot en träningsvecka här i Maj!

Gjorde nånting dig riktigt glad?

Har haft ett flertalet glada tillfällen i år. Men att jag hittade en lokal, att jag öppnade studion, att jag kunde ta så pass lång sammanhållen semester som jag gjorde (trodde inte att jag skulle få ihop det ekonomiskt med tanke på att jag la alla pengar i öppningen i studion, men jobbade som en tok och fick ihop det). Marko gör mig glad var och varannan dag. Och jag blev även riktigt glad av att jag blev tillfrågad om att vara Distriktförbundskapten. Det sista var så oväntat, men så kul.

Vad var din största framgång på jobbet?

Känner att jag upprepar mig men öppningen av studion var största framgången, det har ju lett till så mycket nytt och att mitt företag just nu växer ganska stadigt mot att jag kommer bli fullbokad. Att jag kommer leva helt fullt ut på min dröm. Jag lever redan på mitt företag, men jag behöver lite högre beläggning för att jag kommer räkna det som att jag har en heltidslön. Jag jobbar heltid idag, men min lön motsvarar inte mitt jobb ännu.

Vem saknade du?

En vän som jag inte träffade på nästan hela året. Men i mellandagarna fick vi till en lunch som även blev en fika för vi hade så mycket att prata om att timmarna bara flög iväg.

Vart reste du under 2018?

Jag var fyra dagar i Luleå och Boden och hälsade på mina syskon. Sen reste jag till Bosnien och Kroatien där jag spenderade två veckor av min semester. Sen reste jag en gång till till Kroatien, men till Losinj med mamma, dit Träningsresan i Maj 2019 ska äga rum.

När molnen låg lågt över bergen
Solnedgång i Bosnien
Skidtur på Ormberget med syrran

Vad önskar du att du gjort mer?

Umgåtts med vänner. Har fokuserat väldigt mycket på jobb och varit riktigt dålig på att ta initiativ till att umgås med mina vänner. Relationer kräver aktivitet från båda håll och min sida har varit bristande.

Vad spenderade du mest pengar på?

Mat och träning. Det är nog totalt sett det jag spenderar mest pengar på. Mat behövs för att överleva och kanske inte räknas då det är basala behov. Men annars är det nog träning i form av träningsappar, träningskläder, gymkort, gästavgifter på gym när jag inte är i Örebro och nya träningsskor bland annat.

Träningsskor har jag spenderat pengar på, appar, träningsprogram, gymkort, avgifter och så vidare.

Dina planer för 2019?

2019 är nog året som jag har allra minst planer för med tanke på hur jag är som person. Jag är en sådan som alltid har blicken framåt och siktet inställt mot nästa mål. Men för 2019 har jag visserligen en del planer, men mest har jag tänkt flyta med. Njuta av och jobb vidare med det jag byggt upp under 2018. Det blir en familjeresa nu i Januari, en tur till Norrland i mars, en del jobb med fotbollsförbundet där har jag mitt schema helt klart med tider och datum i princip. Min träningsresa blir i Maj. Nu när jag skriver ner allt så känns det plötsligt som att jag har massor av planer, men det är i princip dessa planer som jag har och jag ser fram emot att se vad mer 2019 kan bjuda på.

Det är med en go känsla jag lämnar 2018 och kliver in i 2019. Hur har ditt 2018 varit? Lämna gärna en länk till din resumé om du gjort någon :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.