Insikter

Det här med att bli singel medför en massa insikter. En lär känna sig själv på nytt kan en säga. Ibland undrar jag om jag levt under en sten hela mitt vuxna liv eller hela livet. Dels så har jag insett hur jobbigt det är att leva, vet inte vad jag levde i för fluffig värld innan, men den var inte lika jobbig som verkligheten är nu. Och det har inte med tvåsamheten att göra, det som är så lustigt. Det är som att jag helt plötsligt fått så sjukt mycket känslor och insikter. Enormt mycket mer empati och inser plötsligt att det finns så mycket utmaningar känslomässigt i livet.

Förutom mina känslomässiga empatiska insikter. Så har jag insett att jag varit så otroligt naiv och dålig på att läsa signaler. Jag har helt plötsligt insett att människor flirtat med mig. Jag inser att jag gått runt och varit en hjärtekrossare, helt omedvetet. Det är senaste året som jag börjat märka av att det funnits killar runt mig som varit intresserade. Men tidigare. Aldrig slagit mig.

Funderat på varför det är så. Vet att jag diskuterat för flera år sen med en vän att jag alltid blir så förvånad om någon kommer ihåg mig från tex skolan eller tillfällen när en träffats. Anledningen är att jag alltid tänkt på mig själv som en person som inte gör så stort intryck. En grå skugga, en sådan som försvinner i mängden. Det är kanske dels för att jag tänker att jag ser väldigt alldaglig ut, men tror det främst är för hur jag uppfattar människor runt mig.

Människor runt mig har alltid haft egenskaper som jag önskat mer av. Varit duktiga på att föra sig socialt, skapa kontakt och hålla intressanta konversationer. Eller duktiga på att sjunga, kreativa, atletiska, omtänksamma, duktiga på att visa uppskattning och så vidare. Jag har sett saker som jag beundrar i människorna runt mig och tänker att jag har inget sådant där specifikt som jag är bra på. Jag är mer en medelmåtta och därav att andra människor runt mig skapar mer intresse och det gör att människor är intresserade av dessa och jag är en sådan en glömmer bort. Därav har jag tänkt att människor inte flirtar med mig, dom är vänliga men intresserad, nej?

Det gäller inte bara killar heller, om personer velat vara vän med mig har jag inte heller kanske förstått för jag har inte förstått varför en sådan cool person vill hänga med mig. Så många relationer som jag missat på grund av detta inser jag. Diskuterat delar av detta fenomen i terapi, inte kommit fram till något sätt att förändra det på. Mer än att jobba med min självkänsla som är och alltid varit i botten, jobbar på det, men det är svårt.

Om jag får komplimanger så tror jag inte att dom är genuina eller så blir jag irriterad för jag tycker inte att komplimangen är befogad. Jag anser att personen har en skev bild av mig och tar därmed inte emot komplimangen. Hatar att vara på dejt och få komplimanger, det är ett säkert kort på att inte få en till dejt! Vill inte ha någon som är imponerad av mig, verkligen inte innan en känner varandra. För jag anser inte att en får vara imponerad av mig, jag har inte gjort något imponerande i mitt liv. Jag bara är och jag är inte cool eller häftig.

Jag är mest bara förvirrad och osäker egentligen. En sjukt jäkla förvirrad själ som virrar runt. Dom som lyckats vara kvar i mitt liv är sådana som inte bryr sig om att jag inte hör av mig på månader. Jag vill inte störa i deras häftiga liv och har nog mycket tänkt att mig är en sådan en hänger med om en inte har något bättre för sig. Låter ju lite tragiskt men jag tänker aldrig att jag är ett första alternativ för någon. Det här har nog grundats i barndomen då jag var mobbad fram och tillbaka i perioder och aldrig blev vald först.

Med dessa insikter, vill en vara kompis med mig, en behöver vara jäkligt tydlig och drivande, kanske övertydlig. Undvik komplimanger i alla fall tills vi känner varandra väl och var absolut inte imponerad. Det må se ut som att jag har ordning på mitt liv, självsäker och trygg (får alltid höra detta). Men skenet bedrar. Ja, jag driver eget, reser till andra sidan jorden själv och har ledarroller men jag har ingen aning om vad jag egentligen gör.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.