Distriktsförbundskapten

I flera veckor har jag hållit på denna karamell. I Oktober fick jag förfrågan om att vara Distriktsförbundskapten för flickor 04 i Örebro Län. En fråga som jag inte alls räknat med att få. Om jag ska vara ärlig så förstod jag inte ens först vad det var då det förkortas DFK. DFK har alltid inneburit DFK Värmbol för mig eftersom jag spelat fotboll där i massa år, så jag blev helförvirrad. Inte helt lätt alla gånger ;)

Vad är en distriktsförbundskapten?

Ja vad är egentligen en distriktsförbundskapten? Det är en slags instruktörsroll där jag tillsammans med en till distriktsförbundskapten och en målvaktstränare kommer ansvara för träningar och matchning av distriktslaget. Det känns spännande och roligt. Ett stort ansvar då 14-15 års åldern är en ålder där en utvecklas väldigt mycket och det händer mycket i livet för dessa individer. Jag hoppas att jag kommer kunna bidra till att skapa en positiv och inspirerande miljö och ser fram emot att få vara en del i spelarnas utveckling och vara en del i att dom tar ett steg i sin spelarutbildning.

Detta innebär att jag inte kommer fortsätta som fotbollsutvecklare då jag inte kommer ha tiden till båda rollerna. Så fortsatt inom Örebro Läns fotbollsförbund nästa år, men i en ny roll. Jag ser fram emot att vara i en instruktörsroll inom fotbollen igen. Fotboll är för jäkla roligt och när jag varit med som instruktör på lägren så har det kittlat lite i magen vid tanken på att ha ett lag och framförallt då kanske ett ungdomslag. Nu blir det ju typ så, men samtidigt inte. Lite på den nivån som ska gå att kombinera med mitt företag då jag inte varje vecka kommer spendera timtals på fotbollen utan bara några eller någon timme.

Ett spännande och utvecklande år

Det innebär att jag har ett spännande och utvecklande år framför mig åter igen! Jag ser verkligen fram emot det hela och det känns pirrigt. Jag har inte tänkt på mig själv så mycket som en fotbollstränare, men jag kan ju självklart fotboll. Jag har ju spelat boll i 20 år och haft roll som fystränare och assisterande tidigare. Vet inte varför jag inte tänker mig som fotbollstränare, men kanske är det för att alla fotbollstränare jag haft alltid varit män i alla fall alla huvudtränare. För jag har funderat en hel massa på det där. Fenomenet med normer, förebilder och vad en tänker om sig själv. Jag tycker det ska bli kul också av den anledningen, att jag blir en kvinnlig förebild till dessa spelare.

Det ska bli så otroligt inspirerande att få vara med om detta och jag ser fram emot att dra igång i Januari. Jag träffade ju på tjejerna under Spelarutbildningslägret som jag var med som instruktör på i början på Oktober. Föga kunde jag då ana att jag skulle vara en av deras förbundskaptener. Men tydligen gjorde jag avtryck som instruktör.

Träffade Roland under Fotboll i Fokus som tränat pojklandslag bland annat dom födda 96 som tog både EM och VM Brons. Fick massor av inspiration kring att bygga en motiverande miljö och fick även hans bok där han dokumenterat resan. Så spännande och intressant, fick med mig massor av inspiration därifrån.

Här är en bild på mig för många år sen när jag spelade i  DFK Värmbol (det är jag som går med armarna i sidan om ni inte listat ut det)

2 reaktioner på ”Distriktsförbundskapten

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.