En vacker miljö att vistas i

Dagarna gick undan i Kroatien, vi har tittat på hotell, träningsanläggningar, utflyktsmål, haft lite egen tid att utforska området och ätit massor. Ätit oss fram längs med ön. Det var en väldigt vacker ö med riktigt fin natur och miljöer som vi besökte. Lite annat än andra ställen jag varit på i Kroatien just med alla färgglada hus. Men mycket är sig också likt. Så som små gränder och gator att ta sig fram via, vacker natur och det klaraste vattnet och även rejäla åskoväder som skakar om en rejält. Vi hann se en hel del även om det fanns mer en ville utforska så det är väl om inte annat ett bra betyg.

Utforska och upptäcka

Jag har som sagt spenderat några dagar i Kroatien för att titta på träningsanläggningar och hotell för en eventuell träningsresa nästa år. Vi hade betydligt bättre väder är prognosen sa även om det under natten till söndagen åskade hela natten lång och slog ner rätt nära några gånger så en vaknade till. Det regnade så mycket att det nästan lät surrealistiskt, ljudet var som att någon tömde en swimmingpool rakt upp och ner i flera timmar precis utanför fönstret. Så söndagens planerade vandring blev inställd då det ansågs för blött i vandringsleden för att vara säkert att gå i träningsskor och vi tog istället taxi upp till toppen för att i alla fall få se utsikten.

Mamma och jag uppe på toppen av vandringsleden med utsikt över Veli Losinj och havet.
Här ser ni utsikten från toppen, inte alls fel.

Mali Losinj

På lördagen så gick vi en promenad in till Mali Losinj, åt glass och satt på uteservering. Det var ett mysigt litet centrum med vackra byggnader och söta små gator och gränder. Lite roligt att Mali Losinj som betyder Lilla Losinj är större än Veli Losinj som betyder Stora Losinj. Lite smått förvirrande.

Mali Losinj med sina färgglada byggnader och vackra strandpromenad.
Under lördagen så var himlen mörk, men vi lyckades slippa undan alla större skurar och hade uppehåll under promenaden i Mali Losinj, när skuren kom satt vi på uteserveringen under tak och njöt av dricka.

Vacker natur och omgivningar

Det var väldigt vacker natur på Losinj som själva ön heter. Vi bodde på ett hotell i Solskens bukten (Suncana Uvala). Från hotellet hade vi fina vyer ut över bukten och naturen. Så grönt och härligt. Vi gick många promenader, mätte lite distanser för om en ska ha träningsresa vill en ju veta lite avstånd. Upptäckte och tittade efter träningsmiljöer omkring hotellet sånt där som naturen eller omgivningarna själva erbjuder och inte nödvändigtvis kräver någon extra utrustning. Sista morgonen startade vi även med en joggingtur längs med strandpromenaden som verkade vara hur lång som helst. Hur underbart?

Utsikten från ett av hotellen som vi besökte. Väldigt vackert och grönt.
Morgonen när det blev inställd vandring tog jag och mamma en promenad och upptäckte lite på egen hand omkring hotellet.
Här är utsikten från hotellet vi bodde på ner mot hotellets strand. Så väldigt vacker natur och ser ni den härliga färgen på havet?!

Möjligheter till utomhusträning

Det var absolut en plats som erbjöd bra träningsmöjligheter och stor variation på aktiviteter, cykling, vandring, tennis, löpning, styrketräning, rörlighetsträning, vattengymnastik och massa mer. Jag fick så många idéer att jag skulle kunna maxa med aktiviteter från morgon till kväll, men en sådan träningsresa skulle nog varken jag eller någon annan mäkta med. Så nu ska jag smälta intrycken och så får vi se var det landar. Blir du sugen på en träningsresa till denna natur och omgivning?

3 reaktioner på ”En vacker miljö att vistas i

    1. Det var otroligt fint, passande nog är Lošinj känd som ön av livskraft då det växer massor av örter där, har fint källvatten och är väldigt grönskande :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.