Backintervaller i solskenet

Lyxen med att studera är ju att man kan plugga när man vill under dagen. Idag valde jag att ta en paus i studierna för att njuta en liten stund av solen och de 10 plusgraderna som är ute! Vad passade bättre än att ge sig ut i markaspåret för lite löpning (lyxen med att bo granne med ett naturreservat och elljusspår). Jag valde backintervaller som dagens träningsmetod. Mitt mål var att klara av minst 10 stycken intervaller helst 15 och jag klarade bam bam 20 stycken, kan dock säga att det var ingen kanonfart på dem sista och mjölksyran bet i låren och blodsmaken satt i halsen, men jag klarade det! Älskar känslan när man lyckas pusha sig lite längre än man tror att man ska klara det är ju det som sen gör det enklare att orka springa längre distanser sen. Det finns så mycket kraft inom en som man inte ens vet om, det gäller bara att hitta ett sätt att locka fram den.
Backen som jag sprintade uppför syns till höger den fortsätter en liten bit till över krönet. Endorfinfylld och glad men svettig och med väldigt gröna ögon för dagen :)
Mina backintervaller såg ut som följande:
Uppvärmning ca 8 minuter jogging (1,5 km)
Sprintade uppför backen och småjoggade nerför backen och sprintade direkt upp igen när jag kom ner. Upprepade 15 gånger vilade 1 minut och sen gjorde jag 5 stycken till innan jag småjoggade halva vägen hem och sen gick lite för att njuta av solen och för att mina lår inte orkade mer.

2 reaktioner på ”Backintervaller i solskenet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.