Peppa upp inför träning

Bland det svåraste med träning, tills man kommer in i det med vanor och motivationen av att se resultat så är det att upprätthålla motivationen. Det är ju så lätt att sjunka ner i soffan framför den där tv:serien eller läsa en bok eller slösurfa istället för att ta tag i träningen. Innan jag kom hit där jag är idag där jag inte behöver kämpa med motivationen för att upprätthålla träningen så använde jag mig av några olika metoder, vissa är en del av min vardag fortfarande och kanske gör det att jag aldrig tappar motivationen. Jag tänkte i alla fall lista några peppande metoder för att komma in i rätt stämning inför träning. 
 
  • Läsa motivationscitat eller motivationalquates som jag alltid säger (tror att jag är cool som kan det på engelska.. ) Även om citaten ofta är självklara så kan en text som säger ”Oroar du dig över tiden det kommer att ta att nå ditt mål? Lugn tiden kommer passera oavsett om du tränar eller inte” eller ”Träning är 100% mentalt din kropp kommer inte gå dit din hjärna inte pushar den” få mig riktigt motiverad.
  • Titta på andra som gjort enorma vikt/tränings resor typ sådana som varit med i Biggest Loser, vetskapen om att dem har lyckats göra en sån stor förändring ger mig motivationen till att vilja förbättra mig, kan dem så kan jag som inte har 100kg extra att bära på. 
  • Titta på tränade kroppar, det här vet jag stressar vissa, för mig fungerar det som motivation för jag accepterar att jag inte ser ut som de där tjejerna, jag tror att det är väldigt viktigt att inte jämföra sig med andra, utan acceptera att vi alla ser olika ut och istället fokusera på sig själv och inspireras till att hitta motivation att fortsätta kämpa mot mina mål, jag vill nödvändigtvis inte se ut som vissa av dem jag följer på instagram, men deras resa och disciplin ger mig motivation. 
 
  • Titta på motivationsvideor, det är inte något jag använde rmig utav eller använt mig utav speciellt mycket, men har en sambo som peppar upp sig med att titta på videos på youtube för träningsmotivation och jag vet andra som också använder sig utav metoden. 
  • Titta på bilder från din egen utveckling eller om du skrivit ner resultat eller minns tidigare resultat. Ibland när jag tittar på bilder från när jag var 19-20 så kan jag bara säga wow vilken förändring och det ger mig en push till att vilja fortsätta leva hälsosamt. Även när jag springer på en tid som jag aldrig trott jag skulle kunna klara av eller lyfter vikter som jag trott varit omöjliga att lyfta så blir jag motiverad för jag har kommit så jäkla långt. Fokusera på hur långt du har kommit och inte på hur långt du har kvar. Väldigt viktigt att komma ihåg! 
  • Lyssna på riktgit peppig musik, om jag lyssnar på vissa riktigt peppiga låtar så kan jag också komma in i stämning till att vilja dra ut och springa i takt till musiken, jag är inte någon jätte slukare av musik så kan tänka mig att det här fungerar ännu bättre på er som älskar musik. 

3 reaktioner på ”Peppa upp inför träning

    1. Tålamod och försöka acceptera situationen som råder. Förstod det som att du brutit benet utifrån din blogg och då är det självklart tungt och svårt att träna. Kanske finns det någon kroppsdel som går att träna eller att man i alla fall kan få in någon typ av vardagsmotion eller rörelse utan att belasta benet så som simning eller cykling som inte belastar direkt men både ger kondition och styrka, speciellt simning är bra. Blodcirkulation är bra för läkprocessen så någon typ av rörelse är alltid positivt, även om det är tufft och kanske inte är ens favorit typ av träning så finns ofta möjligheter. Hoppas att svaret hjälper dig lite! Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.