Fler lekfulla träningsupplägg

Testade du att stava ditt namn med övningar? Eller kändes det inte som ett träningsupplägg för dig? Då kanske dagens träningsupplägg är något som du kommer gilla.

Lek med tärningar, låt tärningarna avgöra set och repetitioner

Till detta träningspass behöver du minst en tärning helst två (om du bara har en tärning får du slå tärningen två gånger på ena punkten). Är ni en grupp som kör så rekommenderar jag att ni har några uppsättningar tärningar.

Hur går det till, en utförligare förklaring

Det här upplägget upptäckte jag var lite trixigt att förklara om en inte har koll på skillnaden mellan set och repetitioner. Så därför tänkte jag förklara det lite mer genomförligt.

Set = Antalet omgångar

Repetitioner = Antal repetitioner av övningen

Om du exempelvis på första övningen får en 4:a och en 5:a så ska du göra 9 stycken Tuck Jumps och sen slår en 2:a så är det 2 x 9. Gör 9 i följd vila en liten stund och gör 9 till. Du ska slå tärningarna för varje övning, så efter tuck jumps så slår du tärningarna för att se antalet peak push ups. Det är 14 övningar för att det är ett ganska bra antal och tar cirka 20-30 minuter att genomföra beroende på hur tärningarna faller ut.

Upplägg och variationer

Här kan en också variera exempelvis köra två varv om det går väldigt fort och en känner att det finns krafter kvar. Köra på timer och köra så långt en hinner. Även det här är ett upplägg som fungerar som gruppträning, se till att ha några uppsättningar tärningar bara. Jag har kört det på lite olika sätt och utifrån mina grupper har det bästa varit att alla slår individuellt. Då kan en genomföra övningarna i sin takt. Jag har även gjort det i mindre grupper, men då blev det en del väntan på varandra och inte lika effektiv träning. Men det beror ju på gruppen också, är det en jämn grupp så fungerar det bättre. Två och två kan vara ett alternativ så att en pushar varandra, förutsatt att en inte är för ojämnt tränade. Självklart kan en byta övningarna till vilka en vill också. Detta är ett av uppläggen jag kört där det inte krävs någon utrustning.

Fler träningsvarianter och upplägg

Om du testar detta upplägg och lägger upp på instagram eller blogg så tagga gärna mig @reachyourgoal.se eller länka till bloggen. Alltid kul att få feedback på upplägg och kul att kunna gilla och inspirera. Om du vill ta del av fler träningsupplägg som jag delat med mig av hittar du dom här under.

Övningskartan – Boot Camp Adventure

Stava ditt namn – Med övningar

8 reaktioner på ”Fler lekfulla träningsupplägg

    1. Iii tycket jag med :D Det har varit ett riktigt uppskattat upplägg på min gruppträning så varför inte dela med fler :D

    1. Kul! Det har varit väldigt uppskattat på mina gruppträningspass så det verkar som ett uppskattat format :)

  1. Att träna på det där sättet älskar jag, så kul :) Jag brukar köra med en kortlek. Funkar också toppen!

    1. Ja det tar bort lite av fokus på tid och rum och en fokus blir verkligen en övning i taget :) Ja det är också ett smart sätt att skapa lekfull träning med :D

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.