Veckans pepp – Att älska sig själv

Det är en skön känsla att starta måndagen med några bra och positiva tankar. Förra veckans uteblivna pepp var på grund av en förkylning som gjorde att jag inte riktigt hann med allt som jag velat. Men nu är jag med på banan och dessutom på Malta för lite återhämtning och firande. Min pappa fyller 60 år i veckan så hela familjen och respektive ska ha en härlig vecka med sol och bad.

Älska dig själv

Denna veckas peppande ord tänker jag ska handla om att älska sig själv och sin kropp. Älska allt den klarar av och utmana din kropp. Vår kropp är skapad för liv i rörelse, (jag vet ni vet) men det innebär att något av det bästa vi kan ge oss själva är rörelse och träning. Ge din kropp träning för att du är stolt över allt den klarar av. Älska dig själv så mycket att du vill ge dig själv allt som du kommer må bra av (där ingår träning). Träning är viktigt i alla delar av livet för att vi ska få en hög livskvalité. Har vi skador eller sjukdomar så är anpassad träning oftast bästa medicinen och med andra ord bland det bästa vi kan ge oss själva.

När träningen blir något positivt som vi gör för oss själva för att vi mår bra av det så försvinner dom negativa tankarna. När träningen är något positivt är det något som vi vill göra igen och igen. Att få in träningen i det positiva flödet tror jag är nyckeln till att få en hållbar vana. En vana som en mår bra av. Så vad tränar du idag?

2 reaktioner på ”Veckans pepp – Att älska sig själv

  1. Så tänker jag också och det är kanske först när man gör den tankekullerbyttan man verkligen börjar gilla att träna? (Om man inte alltid varit en tränande människa). Samma sak med bra mat, man måste äta bra och träna för att man älskar sin kropp, inte för att straffa den och sen börja kunna tycka om den när man har tränat och ätit bra.

    1. Verkligen tror jag också. Det är ofta i det mentala det sitter det här med att tycka om att träna, det gäller att hitta en stark känsla för varför en vill träna och ett positivt varför.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.