Fånga hösten – En promenad i höstfärger

Hösten bjuder på så härlig luft och härligt väder. Jag försöker att njuta och fånga hösten. Ibland brukar hösten gå så fort att det plötsligt bara brukar slå mig att löven redan fallit och den gråa tiden är här. Att jag missat att njuta. Så tänker att långpromenader på helgerna passar fint för att samla på mig av höstens krispighet, färger och härliga dofter.

En höstpromenad

Igår var huvudet trött, jag har haft en intensiv vecka med mycket intryck så då passar en långpromenad perfekt. Solen tittade fram och femton grader varmt var som en dröm såhär mitt i Oktober. Till en början lyssnade jag på podd, men ganska tidigt kände jag att jag ville ha tystnad eller åtminstone bara naturens ljud som sällskap. Hade kameran med mig och stannade på mina favoritplatser för att njuta och bara vara i nuet en stund.

Runnsjön, två timmar i naturen med mig själv, min kamera och mina tankar.

Höstens färger och att lyssna på sina tankar

Ibland känns det som att mitt huvud svämmar över av alla intryck. Jag ville verkligen lyssna på denna pod, men kände att jag behövde lyssna på mina tankar och landa i alla veckans intryck. Låta hjärnan vila. Det tror jag är viktigt för balans. Att ge sig själv lugnet, ”tystnaden” (med mitt huvud blir det aldrig tyst, ett ständigt snurrande av tankar, funderingar och dagdrömmar) därav kanske ännu viktigare att låta dessa tankar få vandra klart utan att fylla på med mer intryck från poddar eller musik. Det är fina färger nu, säkert bara en tidsfråga innan löven faller och det är en utmaning att fånga dessa fina färger på kort. Så jag testade lite olika vinklar och vrår. Och letade skönhet att fånga på kort. Här nedanför kan ni se lite bilder från mina försök att fånga hösten. Mellan varven stod eller satt jag och bara njöt. Det är något med Runnsjön som stillar min själ.

Inte alltid som det blir som en tänkt sig när en jobbar med utlösare, men det är ju härligt det med.
Runnsjön, mellan varven helt stilla och mellan varven en lätt rörelse på sjön av vindarna som flög förbi.
Att bara få stå och blicka ut är så otroligt härligt. Det här är en favoritplats.
Sitta och blicka ut. Här med spegelblank sjö.

Tyvärr var det lite för halt för att jag skulle våga ta mig ner till sjön. Brukar sitta längst ner där en verkligen kan lyssna på vattnets kluckande. Hala ganska branta klippor och gummisulor är inte någon bra kombo, så tog mig bara runt på säkrare partier. Så avkopplande att bara vara här. Det är oftast väldigt lugnt och en kan sitta här och lyssna till naturens alla ljud och sina egna tankar. Perfekt avkoppling.

Det jag ville fånga var hur otroligt gul den där lilla busken var. Men det var svårt, mest såg det blekt och lerigt ut på bilderna, men testa vinklar, vrår och så plötsligt kom det gula fram.
Älskar naturens skönheter och färger. Det får mig lugn.
Blåbärsriset har ändrat färg och börjar göra sig redo för vintern.

Gillar dagar när en inte har någon tid att passa. Att bara kunna gå runt och inte känna att en måste tänka på någon tid. Bara det är lugnt. Jag behöver sådana här dagar. Dagar där jag inte har några måsten. En kontrast mot min vardag där jag måste ta alla beslut och allt ansvar. Därav behöver jag en stund att bara fokusera på mig och ha lite utrymme för reflektion, för min inre balans. Hur fungerar ni? Vet att en del får energi av att umgås med andra, jag får energi av att vara för mig själv en stund.

Såhär bra mår jag av att andas friskluft och ha lite tid för mina egna tankar utan övriga intryck.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.