Träning där du är, Del 8

Så har vi kommit till del 8 i serien med tips på övningar som du kan göra där du är. Detta är även den sista delen i serien. Hoppas att ni fått bra användning av övningarna, att ni kanske fått tips på någon ny övning eller fått en påminnelse om en gammal goding. Alla delar i serien finns länkade längst ner i inlägget om du vill ta en tillbaka blick eller om du missat någon övning. Tänk att det gått hela 8 veckor sedan jag fotograferade alla bilder till denna serie, tiden går så otroligt fort.
Dagens övning är hunden eller stålmannen på alla fyra, kärt barn har många namn. Detta är en bålövning som om du gör den rätt tränar dina inre magmuskler.
hunden-ovning
Utgångspositionen är att stå på alla fyra, spänn magmusklerna och sträck sedan långsamt ut arm och ben diagonalt. Håll spänningen i magmusklerna och dra sedan långsamt in ben och arm.
hunden
I denna position ska du fortfarande hålla en spänning i magmuskelaturen och sedan sträcka ut långsamt igen. Jobba på en sida åt gången och byt för att sedan upprepa övningen på den andra sidan. Det är lätt att man tappar höften och då även tappar spänningen i bålmuskelturen, så tänk hela tiden på att göra övningen med kontroll. 
Lycka till med träningen, hoppas att du har gillat serien med tips på övningar. Har ni tips eller idéer på andra serier eller inslag ni vill ha i bloggen så lämna en kommentar :)
Här hittar ni övriga delar i övningsserien. Del 1, Del 2, Del 3, Del 4, Del 5, Del 6 och Del 7.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.