Velar fram och tillbaka

 Verkar som att Styrketräning var ett intressant ämne då det inom en timme var uppe på mest lästa inläggen och fick en del positiv feedback också. Kul! del två kommer i nästa vecka så håll utkik! 
 
Seminariumet gick fint imorse, drog till gymmet direkt efter med Louise och fick ryggen tränad innan lunch vilket inte var fel. Skönt att ha startat fredagen på det viset. Nu inväntar jag att min sambo ska komma hem så att vi kan åka till gymmet och jag kan göra dagens andra träningspass som får bli kondtition innan det ikväll är dags för bowling med jobbarkompisarna. 
 
Kan inte riktigt bestämma mig om jag ska fokusera på kondition eller på styrka. Har precis fått upp glöden för konditionsträning igen efter att det har varit lite svalt intresse ett tag och att vi läser om uthållighet just nu gör att jag blir helt frälst och börjar fundera på om jag kanske ska syssla med löpning. Nästa vecka är det tyngdlyftarutbildning så nästa fredag kommer jag säkert vilja bli styrkelyftare (problemet med mig, jag blir frälst i princip alla ämnen vi läser, lyx problem). Tills jag bestämt mig så har jag minskat lite på styrketräningen och lagt in lite mer kondtion för att ha båda delarna. Inte så att jag behöver sluta med det ena för att fokusera på det andra, men om jag vill sattsa på löpningen så är det inte så bra om jag bli för ”tung” i kroppen och har stora muskler som kräver massor av syre, (passar om jag vill bli sprintlöpare, men jag vill springa lite längre distanser) så det är lite av en avvägning och jag kommer behöva ändra mitt styrkeupplägg i så fall. Jag kommer nog fram till något snart, låter magkänslan få fundera ett tag tills den säger till ;) Får se hur det går att genomföra konditionen idag med tanke på träningsvärken efter gårdagens benträning, får jobba på psyket och ta mig igenom det bara ;) 
 
 

7 reaktioner på ”Velar fram och tillbaka

  1. Svårt att välja om båda är roligt såklart. Har du satt upp något mål för träningen i form utav lopp eller annat som du strävar mot? Man kan ju ha olika mål olika år :)

    1. Jag funderar på om jag ska satsa på att springa fler lopp nästa år, sprang ett 5km och ett 10km i år, har spelat fotboll hela mitt liv och nästa år blir första året som jag inte kommer spela så något nytt vill jag sträva mot nu när utveckling inom fotbollen inte är mitt mål, men kan inte riktigt bestämma mig för vad jag tycker är roligast :)

  2. Förstår att det är svårt att välja! Och som du säger de går ju inte riktigt att välja båda. Måste säga att det är rätt så skönt att bara ha kärlek till styrketräningen. Det där med löpning kommer liksom aldrig bli ett alternativ för mig :p

    1. haha ja det är verkligen fram och tillbaka älskar enkelheten med löpning det behövs bara ett par skor och sen kan man få njuta av den fantastiska naturen på ett helt nytt sätt. Men tycker även om känslan av att bli starkare och se hur musklerna växer. Behöver ju inte stressa fram något beslut, har lite träningsmål kvar att nå innan jag behöver sätta nya, men försöker hela tiden tänka på nästa steg för att inte tappa motivationen :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.