Promenader gör dig smart

Har tittat och tittat på den här bilden, när jag tog den under promenaden var min reaktion ”Inte så bra, jag får nog redigera för att få fram känslan”. Så fel jag hade när jag fick upp bilden på datorn så ser jag att jag lyckades fånga stillheten och det vackra i det kala, precis det jag ville fånga. Jag trivs i naturen, att titta, suga in och njuta av det vackra som finns runt om en. Promenader i naturen är verkligen rogivande och terapi för själen. Någon gång hörde jag att om man lyfter blicken när man är ute och går och tar in intryck så stimuleras intellektet.
 
Hittade en artikel som bekräftade det jag läst, dock handlade det om äldre kvinnor, men jag tror absolut att det även kan vara aktuellt för oss yngre också, jag kan tänka mig att det är bra att inte bara stirra på sina fötter eller ner i backen utan verkligen ta in omvärlden när man är ute och går. Dessutom hittade jag en annan artikel som säger att forskning visat att promenader minskar risken för demensdet är en studie över 13 år som visar att hjärnan inte krymper i samma utsträckning hos individer som var aktiva i jämförelse med individer som valde en mer inaktiv livsstil. Så mitt tips är att försöka ta några promenader i veckan och suga in energin från naturen och omgivningen, stimulera hjärnan med intryck och upprätthåll ditt intellekt, det finns inga studier som jag hittat som påvisar att det skulle vara negativt att ta några promenader i veckan :)

4 reaktioner på ”Promenader gör dig smart

  1. Grattis till ditt företag och tack för en bra blogg! :) Har kommit igång med träning regelbundet igen efter alldeles för lång tid av bekvämlighet. Tränar på Friskis och kombinerar styrka och kondition och går promenader/springer utomhus. Ville bara skicka några hejarop och önska dig en trevlig jul i NY! Själv firar jag i Thailand i år ;)
    Kram!

    1. Vet att jag hört det för massa år sen någon som sa och jag har alltid tänkt på det när jag är ute och går, men har aldrig brytt mig om att kolla upp om det verkligen stämde, men det verkade det göra :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.