Rustad för resa

Packa packa pappas kappsäck. Det här med att packa inför semester är svårt. Jag är dålig på att packa lätt, men jag har verkligen blivit bättre med åren. Det svåraste tycker jag är skor, vill ju ha skor att träna i, sandaler och sen vill jag ha mina loafers och mina tygskor sedan skulle det vara kul att ha öppna högklackade skor när en vet att en inte kommer frysa om fötterna #kvinnanmedisfötter. Puhu jag brukar därför börja packa några dagar innan avresa för att få känna mig fram till vad jag vill ha, kunna packa och packa om. Har inte använt mina sommarkläder sådär värst mycket i år så vill ju helst ha med allt, därav blir det lägga i en klänning, byta ut den mot en annan för att nästa dag byta till första eller en tredje. Men jag vet att jag säkert kommer vilja låna kläder av syrran när vi ändå är på samma plats (alltid roligare med något annat än ens eget) så då behöver jag ju egentligen inte ha med mig så mycket.. haha vet att jag inte är ensam med detta i-landsproblem.

Pressutskick från Apotek Hjärtat. Ett uppslagsverk med vanliga åkommor på olika språk, bland annat Kroatiska, smart.

Inför Kroatien resan så såg Apotek Hjärtat till att jag var ordentligt rustad med allt sådant där som är bra att ha med sig på semestern. En del fick inte plats i väskan den gången, men får följa med denna gång (skönt att inte behöva tänka på, då denna vecka redan varit lite kaos). Jag är högkonsument av solskydd så blev så glad när vi fick en stor flaska med 50 i SPF. Jag bränner mig tyvärr väldigt lätt (trotts att jag mest hänger i skuggan) speciellt som senast när jag inte hade byggt upp någon färg och kom till Kroatien lika vit som ett lakan. Det var faktiskt mycket av sådant som jag brukar ha med som vi fick vilket alltid är uppskattat. Jag brukar alltid ha plåster, asolgel (räddningen om en får något kliande bett) och vätskeersättning är alltid bra att ha, speciellt om en som jag är ganska aktiv under semestern. Och på tal om det där med att bränna sig så är ju Aloe Vera gel inte fel att ta efter en dag ute med sol och bad. Svalkande och skönt. Jag gillar att apotekets produkter är oparfymerade, jag är ganska allergisk av mig så det där med dofter i produkter kan vara ett problem.

Vad brukar ni ha med er när ni ska ut och resa?

2 reaktioner på ”Rustad för resa

  1. Jag brukar ha med mig så lite som möjligt. Alla shampon etc. köper jag på plats eller om jag har någon liten burk. Packar gör jag så sent som möjligt också och glömmer jag något får jag vara nöjd med det jag har alt. kompleteringsköpa på plats.

    1. Haha så olika en kan va, min sambo är mer som dig, får alltid kämpa med att inte bli stressad av att han inte har börjat packa ;)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.