Fördelar med att träna sent

Snart är det ljusare tider även på gymmet. Syftar på att snart behöver en inte trängas och vänta på utrustning eller yta att träna på för stormen kommer snart att mattas av. Tänk vad många gym och/eller stora gym det skulle behövas om det alltid var Januari/Februari tryck på gymmen. Det är ju väldigt få gym som är dimensionerade för det trycket som det är i början på året. Eller kanske är det en orsak till att nybörjare slutar för att dom tröttnar på att trängas, men vi vana vi härdar ut och anpassar oss (upptäckt att många som brukar träna samtidigt som oss, även dom tränare senare just nu) för vi vet att det snart blir lugnare igen. Vi kör en hel del senare träning just nu. Det beror till största del på att det är så trångt, speciellt på måndagar. Det mattas av ganska fort efter klocka halv åtta, då behöver jag inte stå och speja efter utrustning eller leta löpband. Eller mest kör jag ju med egen kroppsvikt och vill ha lite yta och det där med yta är en bristvara vissa tider just nu.

Inte fel det heller

Men att träna lite senare har sina fördelar det med. När jag tänker tillbaka så började ofta mina fotbollsträningar vid klockan sju, ibland även vid klockan åtta. Till och med börjat träningarna vid klockan halv nio/nio när det varit futsal och konstgräs säsong (helt galet egentligen).  Så det här med att träna sent har jag växt upp med. Träna sent innebär att en kan äta middagen innan träningen och att jag har extra mycket energi. Det innebär att jag hinner komma ner lite i varv innan och mentalt ladda upp. Om jag tränar som igår vid halv åtta till strax innan nio så brukar jag inte ha ”sparat” några måsten så brukar kunna komma ner i varv väldigt bra. En annan bra sak är att en får se månskenet när en tar sig hem.

Ni kan ana vilket ljus den gav ifrån sig, men den ser futtigt liten ut på bild.  Hade inte min bästa kamera och är inte alls bra på att fotografera i kvällsljus (den var så mycket större i verkligheten..)

Nytt träningsupplägg

Började på mitt 12 veckors träningsupplägg igår. Det var ett roligt första pass jag knåpat ihop, fokus var ben och flås och det kändes mot slutet. Fick stå och hämta andan ett tag. Känns bra att ha något att följa och ska bli spännande att se om jag räknat ut min progression så bra som jag hoppas. Det kommer att stegra med jämna mellanrum. Det träningsupplägg jag körde i somras/höstas var lite för tufft för mig och gjorde att jag hade lite svårt att hålla motivationen mot slutet för träningspassen kändes för tuffa för att jag skulle hinna återhämta mig helt mellan passen. Jag har det upplägget i bakhuvudet och har gjort om och anpassat för att det ska passa mig.

Nöjd efter gårdagens träningspass. 10 minuter stretchning har jag lagt in i mitt träningsupplägg. Den där stunden att komma ner i varv efter ett pulshöjande träningspass gillar jag.

Hur går eran träning?

Hur går din träning? Har du hittat rutiner som fungerar? Motiverad eller omotiverad? Eller har du haft oturen att ha dragit på dig någon sjukdom typ vinterkräksjukan? Dela med dig.

2 reaktioner på ”Fördelar med att träna sent

  1. Jag hade bra rutin på träningen när jag bodde hos Kärleken i Linde i några månader, men nu när jag nyss flyttat tillbaka till mitt hus så blir träningsrutinerna lite famlande igen. Nåja, får väl ge det lite tid att komma in i allt nygammalt igen och sedan börja planera för att komma in i träningen igen också! :) Fördelen här är att jag kan köra en del pass hemma eftersom jag har både utrymme och lite enklare utrustning, så egentligen finns det ju inga ursäkter :P

    /Anna

    1. Alltid svårt när en flyttar eller ändrar på sina vardagsrutiner att få till även träningsrutinerna. Kan tycka ibland att lättillgängligheten gör att en skjuter upp det eftersom en vet att det finns där så får en för sig att det inte behöver planeras in. Så även om det är hemmaträning så behöver i alla fall jag schemalägga det för att det ska bli av :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.