Träning där du är, Del 7

Ni trodde väl inte att jag glömt? Nejdå klart jag inte har, det är Onsdag och hög tid för veckans övning i serien Träning där du är. I denna serie av inlägg får du förslag på övningar som du kan göra precis där du är  (eller i alla fall nästan) och helt utan någon utrustning, det enda som krävs är din egen kroppsvikt, smidigt eller hur?
Denna vecka delar jag med mig av en påbyggnadsövning så det är egentligen fem olika övningar i en. Här kan du utmana dig själv och även ha progressionsmål, sådana övningar gillar jag, när det enkelt går att bygga på. Dagens övning är sidoplankan.
niva-1 Nivå 1, vik in det undre benet (min häl är i men syns inte riktigt och placera armbågen rakt under axeln. Skapa en rak linje genom kroppen, tryck fram höften så att du inte blir en ”båge”. 
niva-2
Börjar nivå 1 kännas lätt? Lyft armen och håll fortfarande en rak position genom kroppen. Tappa inte höften. 
niva-3
Klarar du över en minut på nivå 2? Ja då kan du utmana dig med nivå 3, här har du undre benet rakt och låter det övre benet vila på det undre. Tryck fram höften och skapa en rak linje genom hela kroppen, håll kvar!
niva-4
Nivå fyra innebär att du lyfter armen och fortfarande lyckas bibehålla en rak linje genom kroppen. Håll positionen minst 30 sekunder per sida.
niva-5
Så är vi framme vid nivå 5, bålen och balansen börjar bli stark och uthållig, då lyfter vi även benet och håller en rak linje genom kroppen, pressar fram höften och håller positionen. 
Perfekt med en övning som går att bygga på så att man kan fortsätta utvecklas och stärka upp kroppen. När du klarar 1 minut på en övning så kan du stegra upp och börja på nästa nivå och då börja med 30 sekunder per sida. Öka sedan på med 5 sekunder åt gången.
Tidigare delar i serien hittar du här, Del 1, Del 2, Del 3, Del 4, Del 5 och Del 6.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.