Irritation under ett träningspass

Gårdagens träningspass var ett sådant där träningspass där nästan allt som kunde bli fel blev fel, eller kanske inte ritkigt så men känslan var så. Har ni haft sådana träningspass? Det var med irritation jag genomförde mitt träningspass och jag är ändå en sådan person som brukar stänga av allt runt om mig när jag tränar, men igår gick det inte eftersom mina medtränande inte visade någon som helst respekt!
Mina träningspass består av cirka fyra övningar som jag kör i en cirkel i 7 minuter och så kör jag fyra cirklar. Innan jag kör igång så ställer jag alltid i ordning mina cirklar med den utrustning jag behöver och så att jag inte behöver springa iväg och hämta hantlar, bänkar, mattor, hopprep, m,m under passet. Gårdagens pass behövde två bänkar, det fanns en ledig och rätt nära fanns en till bänk som stod vid en tjej som inte verkade använda bänken så jag gick fram och frågade om jag kunde ta den. Fick ett okej och ställde i ordning min cirkel, startade klockan och körde igång, började med en övning som inte krävde bänkarna och bara 1-1,5 minut in i passet så kommer samma tjej som precis sagt att hon inte behövde bänken och tar den och går iväg (!). Eftersom jag var mitt uppe i mitt träningspass orkade jag inte börja argumentera med henne så fick rodda om och lösa min övning, men det blev inte som jag tänkt från början och gjorde mig så irriterad.
svett
Så här brukar jag se ut efter ett träningspass, såg inte riktigt ut så igår..
Därefter rullade det i stort på ganska bra, jag tar ju upp lite plats med min cirkel, men brukar alltid försöka placera mig där jag inte påverkar andra eller är allt för mycket i vägen. Dock så var det lite trångt igår så jag fick välja mellan att blockera delar av en latsdragsmaskin eller blockera hela gången under en övning och valde att blockera latsdragsmaskinen eftersom att det fanns tre till brevid plus tre till i den andra delen av gymmet. Då kommer det en annan tjej och prompt ska köra i just den latsdragsmaskinen som jag blockerar, eftersom min klocka tickar på så drar jag undan bänken en bit för att inte sparka henne i sidan (även om jag just då hade lust att göra det). Kände efter detta att jag aldrig mer ska träna vid kl 10 för var så förbannad (ofta tränar samma personer ungefär samma tider och två respektlösa är två för mycket). Jag blir lite manisk när jag tränar, vill inte bli störd och allt måste flyta på så att jag bara kan kötta på under mina 7 minuter och även om det nu var andra som störde mig så hade jag inte tid för ens en liten diskussion för då missar jag ju någon sekunds träning. Dock aldrig varit med om så märkligt beteende ändå kört det här upplägget sen början på Juli så hade väl maximal otur igår.
Brukar ni ta diskussioner på gymmet när andra visar dålig respekt eller låter ni det vara? Jag brukar ta diskussionen om det inte påverkar min egen träning, blivit mycket bättre på det sen jag jobbade på gym. Gårdagens pass var ett sådant där jag dels hade hög musik i öronen så hade säkerligen skrikit om jag försökt prata och dessutom hade svårt att andas då jag var så flåsig, ångrar dock att jag inte skrek till, men där och då så ville jag fokusera på min egen träning och det har resulterat i en öm kropp idag, hej träningsvärk i överkroppen (länge sen den var på denna nivå). Ångrar dock lite att jag inte tog diskussionen, men det är inte mycket att göra något åt nu.

2 reaktioner på ”Irritation under ett träningspass

    1. Haha ja om jag inte vore en sådan sjuk tävlingsmänniska så hade jag nog skrikit på henne, men när jag riskerar att påverka mitt resultat av träningen så blev det lite svårare att bestämma sig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.