Våffeldagen och våfflor utan mjölk och mjöl

Någon som missat att det är våffeldagen idag? Inte då jag och inte mina klassis kompisar heller så vi åt våffellunch tillsammans som mättade våra magar rejält! Vi åt hederliga våfflor efter arlas recept tillsammans med grädde och jordgubbar, riktigt mumsigt! Det är bara våffeldagen en dag om året så jag ser ingen anledning till att inte äta hederliga goda våfflor denna dag. Våfflor innehåller dock både mjölk och mjöl och det är något som inte alla magar tycker om så därför tänkte jag bjuda på ett alternativt recept för er som har magar som inte riktigt tycker om vanliga våfflor. 
 
Recept för två personer: 
2 bananer
4 ägg
2 msk kokosmjöl 
1-2 tsk vaniljpulver
Olivolja eller kokosfett att ha i järnet
 
Mixa ihop ingredienserna och grädda, ät med dina favorit tillbehör! 
 
 
 
Jag bakade även en kladdkaka till efterätt som jag tog med mig, riktigt god, men inte så fin jag bakade efter det här receptet som jag tipsat om tidigare, men bytte ut sockret mot stevia eftersom det var önskemål på en sockerfri kaka, även denna avnjöts med grädde och jordgubbar! Mumsigt, kan verkligen rekommendera den här kladdkakan om ni vill har något smarrigt till efterätt, den är sååå god! 

6 reaktioner på ”Våffeldagen och våfflor utan mjölk och mjöl

  1. Så gott! Dragglar mig sönder och samman av alla våffelbilder som ploppar upp överallt idag! Vi har tyvärr inget våffeljärn hemma :( Men vi kör pannkaksmiddag istället :) Funkar det också!

  2. Ser ju supergoda ut :) jag körde på pannkakor jag då jag bor utomlands nu så har inget våffeljärn :( haha

  3. Hade jag haft ett våffeljärn så hade jag definitivt ätit våffla idag! Men men, jag överlever nog ändå, haha :) Ser gott ut!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.