Tålamod, din bästa vän i livet

Kom i form på 10 veckor, Super dieten som ger dig platt mage på 4 veckor, Gå dig i form på 6 veckor, Tappa 5 kilo på 2 veckor, jag kan fortsätta rabbla upp tidningsrubriker som vi alla sett genom livet och jag är sååå trött på dessa rubriker. Varför?
 
1. Dessa rubriker missar helt varför det är viktigt att vi rör på oss
2. Dessa rubriker antyder att det är en viss kroppsform som är den ultimata
 
Om du lagt på dig 10-20 kg övervikt under en 5-10 års period varför ska du förvänta dig att dessa kilon ska försvinna inom två månader? Det är inte så att din övervikt bara hoppade på dig över natten. Om du är otränad och inte tränat på flera år varför ska du vara i toppform inom några veckor? Det är inte så att du blivit otränad under en natt. Om vi vet att vägen dit vi är idag beror på en längre tids (o)vanor varför ska vi förvänta oss att vi ska ta oss tillbaka på rekordfart? Vi behöver bli mer realistiska, i ett samhälle där allt ska gå så snabbt som möjligt så gäller det att ha fötterna på jorden och faktiskt fundera över vad är egentligen möjligt? Långsiktighet och tålamod är något som jag verkligen förespråkar när det gäller hälsa, träning och välmående. Du kommer inte vakna upp som en ny människa som brinner för att träna varje dag om du inte är den personen idag, du kanske kommer vakna upp så en dag, men vägen dit kommer inte vara spikrak. Därför är det viktigt att inte ge upp på vägen mot målet.
Det är allt eller inget som gäller i starten för de flesta när vi ska göra en förändring i våra liv. Vi känner oss misslyckade för att vi inte tränade en dag som vi planerat och bestämmer oss för att ge upp. Känner oss besvikna över att vi åt en kaka så varför inte äta fem? Häller du ut resten av mjölken också när du spiller lite på golvet? Sover du bort resten av dagen om du försover dig fem minuter? Vi gör alla misstag ibland, det händer saker som vi inte räknat med, men varför ge upp all träning bara för en förkylning gjorde att vi inte kunde träna en vecka? Varför ska ett kalas där vi åt mer än vi kanske skulle behöva leda till att vi går tillbaka till att äta skräp varje dag? Tålamod mina vänner, en livsstilsförändring tar tid, att bli mer aktiv i vardagen kan vi bygga på steg för steg månad för månad, det behöver inte vara allt eller inget. För varför behöver du träna egentligen är det för att vara snygg eller för att må bra och vara frisk genom livet? Vad är viktigt i längden? 

6 reaktioner på ”Tålamod, din bästa vän i livet

  1. Bra inlägg tjejen! :)
    sv; åh.. tala inte om milka choklad… bor just nu i dess paradis tyskland ;) haha så himla gott! men jag måste försöka tygla mig lite iaf till helgerna :) men du har superbra tips där! tack så mycket :) kram!

  2. Häller du ut mjölken också? Så jäkla bra och så jäkla sant. Jag kommer stjäla den för att använda den när det behövs. Nu ska jag fortsätta läsa din blogg :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.