Kycklinggryta med jordnötssmak

Dagens middag blev en liten enkel favorit som jag inte gjort på evigheter. En enkel kycklinggryta med jordnötssmak. Den kanske inte får en såndär väldigt vacker framtoning, men den smakar verkligen riktigt gott! Jag serverade grytan med ris och en stor grön sallad, även om grytan innehåller lite grönsaker så skadar det inte att fylla ut tallriken, med lite till. 
Receptet: 
4 portioner
 
Det här behöver du: 
 
4 st kycklingfiléer
400 ml kokosmjölk
1 paprika
300 gram broccoli
En rejäl klick jordnötssmör
Sambal oelek efter behag
 
Strimla kycklingen och bryn i en djup stekpanna eller gryta. Hacka i broccolin och paprikan. Låt grönsakerna mjukna innan du häller i kokosmjölken och tillsätter en stor klick jordnötssmör, konsistensen ska tjockna lite och jag brukar smaka av så att det får tillräckligt med jordnötssmak. Därefter har du i så mycket sambal oelek som du vill ha, jag brukar ha ganska mycket (i sambal oelek mått) för jag vill få lite sting i grytan. Därefter låter jag grytan stå i 10 minuter och puttra på låg värme så att smakerna sätter sig innan jag serverar med ris. Ofta så är det även ännu godare dagen efter så perfekt att ha med sig i matlådan! :)
 
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.