Färgglada och smarriga pajer

Jag lagade till två smarriga pajer till middag som jag bjöd min familj på innan vi begav oss tillbaka till Örebro. Jag improviserade och slängde ihop sådant som jag trodde skulle smaka bra tillsammans och jag tycker att jag lyckades bra och de andra i familjen verkade också nöjda. Det går riktigt fort och är smidigt att slänga ihop dessa pajer så väldigt enkelt att ha som lite roligare vardagsmat.
Recept till en grönsakspaj:
Starta ugnen på 200 grader
Pajdeg till en pajform:
50g smör
4,5 dl mandelmjöl
1 ägg
Ingredienser:
3 st paprikor
150 gram champinjoner
250 gram fryst bladspenat
2 st creme fraiche franska örter (400 gram)
1-2 dl riven mozzarella ost eller gouda
Arbeta ihop pajdegen och tryck ut pajdegen i en pajform, förgrädda i ca 10 minuter i 200 grader samtidigt som du hackar paprikan och champinjonerna i små fina bitar och tar fram bladspenaten. Ta ut pajen och fyll med grönsakerna och klicka sedan ut creme fraichen och sprid över hela pajen innan du toppar med ost och eventuellt med tomater. Grädda sedan pajen i ugnen i ca 20 minuter på 200 grader. Ta ut slåt svalna och servera med en god sallad och en salladsdressing.
Paj numer två hade samma pajdeg men annat innehåll så här kommer receptet till den pajen.
Recept till tacoinspirerad paj
Ingredienser:
500 gram köttfärs
1 påse tacokrydda
100 gram champinjoner
2 st paprikor
2 st creme fraiche paprika chili (400 gram)
1-2 dl mozzarella ost eller gouda
Bryn köttfärsen och blanda i tacokryddan efter beskrivning på påsen. Arbeta ihop pajdegen och tryck ut pajdegen i en pajform, förgrädda i ca 10 minuter i 200 grader samtidigt som du hackar paprikan och champinjonerna i små fina bitar. Ta ut pajen och fyll med köttfärsen, grönsakerna och klicka sedan ut creme fraichen och sprid över hela pajen innan du toppar med ost och eventuellt med tomater. Grädda sedan pajen i ugnen i ca 20 minuter på 200 grader. Ta ut slåt svalna och servera med en god sallad och en salladsdressing.

4 reaktioner på ”Färgglada och smarriga pajer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.