Så här kommer du igång med träningen

Jag har tipsat tidigare om trix för att komma igång med träningen, men det kan aldrig tipsas för mycket för vi behöver röra på oss. Så här är några tips för dig som vill komma igång. 
 
1. Planera in träningen, det finns alltid tid för någon träning, bestäm dig och plötsligt finns det massor av tid. Det gäller att se möjligheter och inte hinder, att säga att det inte finns tid är bara en ursäkt och en dålig sådan. Jag menar inte på att du måste hitta tid varje dag, men två- tre gånger i veckan lovar jag att det finns tid till träning. 
 
2. Boka in träningen med en kompis och helst en som redan är igång med sin träning. Om du bokar in träningen med en kompis så kommer du inte vilja svika denna, plus att du slår två flugor i en smäll, socialt liv och träning. Anledningen till att jag pushar för att ta en vän som redan är igång är för att minska risken för att ni båda kommer med ursäkter. Ta och haka på någon som har fått in rutin på träningen och låt dig inspireras och motiveras, våga fråga om du får hänga på.
 
3. Träna på morgonen, ett väldigt bra knep är att börja träna på morgonen innan hjärnan hunnit vakna och hitta på hundra ursäkter. Lägg fram träningskläderna kvällen innan och ställ väckarklockan en bit från sängen så att du måste kliva upp för att stänga av den på så sätt kommer du lättare ur sängen om du är en tröttmössa. En härlig promenad eller jogging tur i soluppgången får huvudet att vakna till liv eller ett svettigt pass på gymmet. Det finns gym som har tidiga morgonpass på gymmet, boka in dig och kör ett sådant pass och låt dig inspireras av andra som också tar sig upp på morgonen. Det ger dig en härlig känsla resten av dagen att ha startat dagen med rörelse. 
 
4. Träna något som du tycker är roligt. Välj en träningsform som du tycker om, det finns massor av träningsformer och prova dig fram, se inte begränsningar utan möjligheter, kanske är simning din grej, löpning, styrketräning, lagidrott, crossfit, gruppträning det finns massor av möjligheter för att träna, hitta en träningsform som du trivs med, träning ska vara roligt, det är då träningen blir av. 
 
5. Sätt upp mål och delmål på vägen dit. Genom att ha ett tydligt, realistiskt mål blir det lättare att motivera sig till träning. Fokusera på ditt mål och hur du ska ta dig dit, se dig själv lyckas nå ditt mål och försök tänka på det ofta för att lättare bibehålla träningsvanan. Genom att ha ett tydligt mål med sin träning blir det lättare att också se sina egna framsteg, när det känns motigt så fokuserar du på ditt mål och känslan du kommer ha när du nått ditt mål. 
 
6. Var realistisk. Så ofta förväntar vi oss att nå stordåd på rekordtid, vi vill komma i form på kortaste möjligaste tid. Du blev inte otränade på rekordtid så varför förvänta sig att bli i toppform på rekodtid? Tänk långsiktigt, ha ett realitsiskt mål och gör förändringen steg för steg, gå inte från noll till hundra. Börja med träning någon/några gånger i veckan och inte varje dag direkt. Låt det ta tid, då är chansen större att du inte kommer behöva komma ur vanan med regelbunden träning. 
Lycka till och hoppas att ni fått motivation till att dra igång träningen! 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.