Biggest Loser

Nu är en ny säsong av Biggest Loser igång och det är ett program som jag alltid följer. Jag inspireras av dessa personer som ändrar sina liv och är väldigt faschinerad av den psykologiska delen. Jag skulle vilja jobba med något liknande i framtiden, ha en grupp som jag hjälper ändra sin livsstil och inse att träning och god hälsa är något som man är värd och är något som är en livslång process och att det handlar om att förändra sitt liv för alltid. Nästan 50% av Sveriges befolkning är överviktiga  (49,7%) så det är många som behöver hjälp med att förändra sina vanor och sin livsstil för annars kommer det att bli dyrt för vårat samhälle med alla sjukvårdskostnader som denna livsstil kommer att leda till för det leder inte bara till fysiologiska problem utan även psykologiska besvär att vara överviktig och inte minst så för varje individs möjlighet till en vardag fylld av livskvalité. 
 
Lyssnade till Simon som vann förra årets Biggest Loser Sverige, han berättade att han gick upp 8 kg när han kom hem från Biggest Loser och fick panik, det var inte så lätt att gå tillbaka till verkligheten och få in dom nya vanorna och han insåg att han kommer få fortsätta kämpa med träning och kost även när han kom hem för att bibehålla sin vikt. För det handlar ju om det, att skapa en livsstil som fungerar, därför gillar jag inte soppdieter, svältdieter och dieter över huvud taget för dessa dieter handlar sällan om att skapa en livsstil utan om en kortsiktig lösning för snabba resultat och sen då? Ja sen när man återgår till vanlig mat blir det allt som oftast den gamla kosten och då kommer vikten tillbaka ganska fort igen och då är vi där i jojo-bantningen som inte heller är hälsosam. Det kan vara jobbigt att inse att ens kosthållning och livsstil inte är hälsosam, men för att få en förändring i livet så måste man sluta förneka för sig själv och bestämma sig att man är värd ett hälsosamt piggt och rikt liv. Våga tänka långsiktigt, hur kommer ditt liv se ut om 10, 20, 30 år om du fortsätter att gå upp i vikt i samma takt som du har nått din vikt idag? Säg en viktuppgång på 1 kg per år det är 30kg på 30 år,  2 kg innebär 40 kg om 20 år 5 kg på 10 år är 50 kg. Lätt mattematik som vi glömmer bort eller förneka för oss själva. Långsiktighet är nyckeln och det är det som hälsa och träning ska handla om, det är vad jag tycker i alla fall. 
(Bildkälla, tv4.se)

2 reaktioner på ”Biggest Loser

  1. Ja jag träffade Simon bara förra veckan och han är grymt inspirerande. Träffade även Mårten Nylén, coach till gröna laget :) och blev också himla sugen på att ta mig ann en roll som coach till en grupp i framtiden! Det skulle verkligen vara något :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.