Idag blev det en riktigt god middag, Teriyakispett med ris och wokgrönsaker och det var inte alls så svårt som man skulle kunna tro.
Ingredienser:
ca 500-600 gram kycklinglårfilé
Spett
Teriyakissås
600 gram wokgrönsaker
Ris
Skär upp kycklingen i långa smala bitar eller små kuber som lätt går att trä på ett spett. Marinera kycklingén i rikligt med teriyakisås (går självklart bra att göra egen sås, jag gjorde på färdigköpt). Låt ligga i marinad/såsen i minst 15 minuter helst 1 timme. Fukta spetten i ca 15 minuter och trä därefter kycklingen på spetten. Lägg in i ugnen på galler högt upp i ugnen (ha en plåt under för det droppar) på högsta värmen i 4 minuter på varje sida. Samtidigt så kokar du ris och steker upp wokgrönsakerna i en wokpanna eller djup stekpanna på hög värme i olja. Och så snabbt och enkelt har du en riktigt god middag att servera! Ett tips är att lägga kycklingen i marinad på morgonen eller kvällen innan redan då går det riktigt fort att slänga ihop maten när man kommer hem från jobbet/studierna. Genom att planera så kan man njuta av goda middagar även mitt i veckan! :)
Mums vad gott! :) Ha en fortsatt fin Tisdag! :)
Tack för detta receptet! Ser galet gått ut, ska testa detta! TACK! Ha en fin tisdag
Varsågod, det tycker jag absolut att du ska testa! Tack detsamma!
Så gott! De där spetten ska jag laga redan imorgon tror jag! Ser helt fantastiskt ut!