Teriyakispett med ris och wokgrönsaker

Idag blev det en riktigt god middag, Teriyakispett med ris och wokgrönsaker och det var inte alls så svårt som man skulle kunna tro. 
 
 
Ingredienser: 
ca 500-600 gram kycklinglårfilé
Spett
Teriyakissås
600 gram wokgrönsaker
Ris
 
Skär upp kycklingen i långa smala bitar  eller små kuber som lätt går att trä på ett spett. Marinera kycklingén i rikligt med teriyakisås (går självklart bra att göra egen sås, jag gjorde på färdigköpt). Låt ligga i marinad/såsen i minst 15 minuter helst 1 timme. Fukta spetten i ca 15 minuter och trä därefter kycklingen på spetten. Lägg in i ugnen på galler högt upp i ugnen (ha en plåt under för det droppar) på högsta värmen i 4 minuter på varje sida. Samtidigt så kokar du ris och steker upp wokgrönsakerna i en wokpanna eller djup stekpanna på hög värme i olja. Och så snabbt och enkelt har du en riktigt god middag att servera!  Ett tips är att lägga kycklingen i marinad på morgonen eller kvällen innan redan då går det riktigt fort att slänga ihop maten när man kommer hem från jobbet/studierna. Genom att planera så kan man njuta av goda middagar även mitt i veckan! :)

5 reaktioner på ”Teriyakispett med ris och wokgrönsaker

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.