Vem är jag?

En presentation av mig. Vem är jag som driver Reach Your Goal?

Jag heter Erika Lauri, är 30 år och bor i Örebro. Japp det var allt.

Här har ni mig iklädd min favoritfärg, grönt är skönt :)

Där har ni min typ av humor. Gillar sarkasm och skojar friskt med människor. Beskrivs väldigt ofta som glad och positiv. Jag är född i Umeå, bott i en liten by vid namn Ånäset i 10 år innan jag bodde nästan 10 år i Katrineholm (tillbringade några månader i USA efter studenten) och har sen tillbringat 10 år i Örebro. Jag räknar mig dock mer som norrlänning är sörmlänning. Min egen träningsbakgrund är inom fotbollen. Min kärlek till fotbollen har funnits med mig sen jag som 6 åring började spela fotboll i förskolan på rasterna. Vid 16 års ålder hittade jag till gymmet under en försäsong till fotbollen och sen dess har även styrketräning alltid varit en del av min vardag. Sport har alltid varit ett stort intresse och jag har tillbringat många timmar tittandes på fotboll, friidrott, längdskidor, utförsåkning, handboll, simning, ishockey och ja listan kan göras lång. Min dröm var en gång att bli sportjournalist för då skulle jag få betalt för att titta på sport och jag skulle få uppleva OS, VM och sådant på plats. Dock upptäckte jag att jag har otroligt svårt för monotona uppgifter så valde ett mer praktiskt yrke.

Jag jobbar med träning då jag själv mår väldigt bra av träningen och vet att den hjälpt mig otroligt mycket. Jag drog på mig en hel del skador under tonåren i fotbollen, men upplevde att jag inte fick den hjälp jag behövde. Jag var först inne på att bli sjukgymnast (nu kallat fysioterapeut) men blev reserv. Hamnade på tränarprogrammet på Örebro Universitet och tänkte det är ju ännu bättre, då kan jag se till att människor inte ens behöver gå till en fysioterapeut. Träna förebyggande och klokt så slipper en dra på sig massa skador (alla skador går såklart inte att undvika, men många), så fokus skiftade från rehab till prehab.

Jag älskar att träna själv, men älskar även att träna andra.

I vuxna år så insåg jag också att den här tröttheten inte är normal. Det svåra för monotona uppgifter, det är något som inte stämmer. Jag gjorde en utredning och fick diagnosen Idiopatisk Hypersomni, med enklare ord oförklarlig kronisk trötthet. Jag är fången i en trött kropp, men jag är väldigt säker på att träningen hjälpt mig genom livet. Det är träningen som fått mig att klara av väldigt mycket. Träningen är min självmedicin. Det är inte så att träningen gör allt bra, men jag tror inte att jag hade klarat av att jobba, plugga eller ens klara vardagen om jag inte haft träningen vid min sida hela livet. Det är svårt för någon som inte upplevt den här tröttheten att förstå hur det påverkar. Jag pratar inte om mig själv som sjuk speciellt ofta för det är lätt att hamna i ältandet. Också för att väldigt få förstår, trött det är ju liksom alla idag.. Jag önskar att jag hade energin, återhämtningen och förutsättningarna som en frisk person, men jag har min lott i livet och jag är sjukt tacksam för träningen. Sen jag fick min diagnos så har jag brunnit ännu mer för att vilja hjälpa människor som inte har träningen som en del av sin vardag att hitta rutiner och glädje i träningen. Det är en fantastisk medicin för så mycket. Det gör inte att allt i livet blir toppen, men det gör att mycket blir bättre både psykiskt och fysiskt.

Förutom träning och sport tycker jag om att läsa en bra bok, lära mig nya saker, tillbringa tid i naturen, spela sällskapsspel med vänner eller titta på filmer/serier. Lika mycket som jag tycker om att vara aktiv och igång tycker jag om att spendera tid i lugn och ro. Kontraster, kanske har det med mitt stjärntecken att göra, tvilling? Det var lite om mig, personen bakom allt. Vem är du? Dela gärna med dig i kommentarerna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.