Fördomar om personliga tränare

Jag brukar avstå från att direkt berätta att jag är personlig tränare. Människor har så många förutfattade meningar om hur en personlig tränare är och ska vara. Jag tänkte nämna några fördomar kring personliga tränare som jag stöter på. Det är inget som jag tar illa vid mig av, men jag väljer bara medvetet att hinna slå hål på några fördomar innan jag delar med mig av mitt yrke.

  • ”Då står du och skriker på dina kunder” – Kommer detta från Biggest Loser? Eller var kommer denna fördom från. Jag skriker sällan på mina kunder, jag peppar och pushar. Men skriker och får mina kunder att ligga i en blöt fläck efter passet är inte mitt mål. Mitt mål är att skapa ett motiverande träningsklimat och det är endast några få av mina kunder som blir peppade av att jag står och gormar.
Det här är mer jag när jag coachar, jag vill få fram glädje och känslan av att en är stark, inte skrika och få kunden att lämna studion med en ”aldrig mer spykänsla”. Så klart jag tröttar ut mina kunder mellan varven, men inte varje gång och inte på första passet.
  • Va? Äter du onyttigt? eller ”Då äter du kyckling, ris och broccoli varje dag” – Många verkar tror att som Personlig tränare så äter en väldigt enformigt. Inget onyttigt och absolut inte godis eller bullar. Jag äter av allt, men inte alltid. Det är intressant hur ens yrke skulle kunna definiera vad en äter ;)
Japp jag njuter också av kanelbullar under mina vandringsturer
  • ”Då tränar du hela dagarna?” Eller ” Då tränar du varje dag?”. Jag tränar inte när mina kunder tränare. Jag visar och instruerar, någon gång gör jag sista repetitionerna med mina kunder för att peppa sista biten, beroende på vad det är för typ av pass. Men nej jag tränare inte hela dagarna. Och jag tränar inte heller varje dag. En bra tränare vet hur viktig återhämtningen är och tar vara på vilodagar och planerar för dessa. Sen är jag aktiv i mitt jobb, jag är sällan under 13000 steg på en dag och ofta mellan 20000-30000 fast jag rör mig i en ganska liten lokal, men tränar gör jag 3-6 gånger i veckan beroende på tid och ork.
Nej jag tränar inte hela dagarna, men jag tränar ofta. Men när jag jobbar är det inte fokus på mig, det är fokus på mina kunder och deras träning, min egen blir innan eller efter och som tränare är en väl medveten om den viktiga komponenten återhämtning för att få resultat.

Har du några fördomar kring personliga tränare? Vilka tankar, känslor och bilder dyker upp hos dig när du hör orden? Eller stöter du på fördomar i ditt yrke? Jag har massa fördomar kring olika yrken, men som jag får krossade hela tiden ;)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.