Varför jag startade mitt företag

Det har gått mer än 8 år sen jag sommaren 2013 satt och skrev på min affärsplan. Mitt sommarjobb hade gett mig insikter. Jag hade insett hur mycket jag lärt mig på mina två år på universitet och studier vid Tränarprogrammet. Fått insikt i att den kunskap jag har, kan jag verkligen använda till att hjälpa människor att må bättre. Jag hade även insett att sitta vid en dator och knappa och svara i telefon absolut inte var vad jag ville lägga min tid på efter studierna. Men jag hade också börjat fundera och inse att komma ut på arbetsmarknaden som 23 åring i träningsbranschen kommer vara tufft. Kunskap har jag, men erfarenhet? Inte så mycket.

Så jag startade mitt egna företag för kanske finns det ingen som vill anställa en oerfaren 23 åring. Men det ska inte få hindra mig från att jobba med det jag verkligen vill. Det låter som värsta målmedvetenheten, men det var mer som en egen försäkring, jag var ganska trött på att plugga också så att starta företaget var lite att motivera mig själv att ta mig igenom sista året.

Det här är bilden som är mallen till illustrationen på min logga. Har du någonsin tänkt på att det är jag som hoppar i loggan?

Jag tillbringade höstens eftermiddagar med att gå på information om att starta eget, lusläste allt jag hittade på internet om att starta företag och i slutet på oktober 2013 skickade jag in mina papper för att starta min enskilda firma Reach Your Goal. Jag minns hur pirrigt det var, hur stolt jag var att jag fullföljt från idé till handling.

Mitt fokus i företaget har skiftat. Men grunden har alltid varit samma från början. Min vision är att hjälpa andra att nå sina träningsmål. Företagsnamnet säger sig självt liksom. Min drivkraft är att hjälpa andra. Jag vet hur mycket träningen betyder och betytt för mig genom livet och det vill jag att andra också ska få ta del av. När träning är magi. När träning får en att må bra och när träning är glädje.

Här är loggan och jag som hoppar. Det är min fantastiska vän Anna som fixat min logga för övrigt.

Sen har företaget fått utvecklas allt eftersom med mig. Det ändrar fokus ibland, det snöar in på olika träningsformer som jag vill lära mig mer om eller tycker är spännande och intressanta. Företaget har fått växa fram till att ha sitt egna hem, min studio. Det är inte fast i en mall, men syftet är alltid samma, hjälpa andra må bättre.

Ett av mina stoltaste ögonblick, när jag skrev papper på hyreskontraktet för min egna lilla PT-studio

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.