Midsommar inspiration

Dagen innan midsommarafton, redan. Den här veckan har verkligen gått undan. Själv gjorde jag en tankevurpa när jag la mitt schema för massor av veckor sedan. Så jag jobbar till klockan halv åtta ikväll ungefär, så som jag brukar göra på torsdagar, men kanske inte dag innan röd dag, när vi planerat att åka iväg, hehe men så kan det gå. Så igår och nu på morgonen fick jag packa ihop det jag ska ha med mig och så åker vi iväg efter att jag slutat jobbet. Kanske lite senare än tänkt och träning blir svårt att få in i dagens schema, men men.. Ibland blir en lite trött på sig själv.

Midsommar inspiration

Tänkte att jag kan bjuda på lite tips inför midsommar så här dagen innan. Börjar med ett drink recept som om ni vill avnjuta imorgon faktiskt får se till att påbörja redan idag då det ska frysas ganska många timmar. En riktigt god sommarslush som alltid brukar gå hem. Receptet hittar ni här. 

Om ni funderar på vad ni ska göra på morgonen innan all festlighet drar igång så kan jag rekommenderar att ta en tur ut i naturen. Springa eller gå. Vi har rätt många år firat Midsommar i Byle och då har jag haft som tradition att ta mig runt Runnsjön. Så här såg det ut förra året på midsommar och så här på midsommardagen.

Just dessa dagar eller kvällar kring midsommar är ljusaste kvällarna. Så ett tips är att passa på att vara ut i naturen och fota lite vid solnedgången eller bara njuta, titta på allt vackert som blommar så här års. Ljuset brukar vara magiskt när det börjar gå ner. Här under är två bilder från förra året då vädret var helt underbart!

Om du vill binda en krans, men precis som mig avskyr insekter. Då kan jag tipsa om att köpa en bukett eller två (beroende på bukettens storlek) och binda ihop en krans. Dessa kransar brukar även hålla sig fina en längre stund än egenplockade blommor som rätt snabbt vissnar och ser lite tråkiga ut. Finns massa bra tutorials på youtube att titta på om en precis som jag aldrig kan komma ihåg hur en ska göra för att det ska bli bra ;)

Jag har inte så mycket tålamod, men vill gärna vara en pysseltjej, det gör att resultaten inte alltid blir som jag tänkt mig. Men en hyfsat fin krans jag skapade 2013.

Några till recept som ni om inte imorgon så kanske vid något annat trevlig tillfälle i sommar testa. Mums säger jag bara. Funderar nu på att göra några jordgubbar imorgon, ska göra en marängtårta imorgon, men några chokladdoppade jordgubbar kan en ju också låta slinka ner.

Chokladdoppade jordgubbar.

Quesadillas

 Kantarelltoast

Har ni några traditioner för midsommar? Vad gör ni imorgon?

2 reaktioner på ”Midsommar inspiration

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.