Plankvariation med armlyft – Dagens övning

Idag ska vi ta plankan till en ny nivå. Hur är det ens möjligt kanske ni funderar nu. Statiska övningar är inte min grej, jag blir uttråkad direkt så att stå i en planka statiskt är inget som jag gör frivilligt. Att stå i en planka som innehåller rörelser däremot det hittar en ofta i min träning. Så idag ska jag dela med mig av en variant som jag verkligen får kämpa med för att hålla en stabil position i. Denna planka innehåller små hopp precis som jag gillar det i min träning.

Plankvariation med armlyft

Denna plankvariant innebär att du kommer förflytta dig från en raklång planka till en planka med mer ett fyrstående liknande format. När du är inne i den korta varianten av plankan så lyfter du en arm i taget innan du ”hoppar ut” i en raklång planka igen. Upprepa ca 8-15 gånger.

Utgångspositionen är en raklång planka på raka armar.
Hoppa in med fötterna lite närmare kroppen så att du fortfarande står på tårna, men får en 90 graders vinkel i knäleden. Lyft ena armen längs med kroppen upp utan att tippa höften.
Lyft sedan armen på andra sidan. Jobba hela tiden med att aktivera bålen för att inte tappa höften när du lyfter armen upp. Därefter hoppar du ut i en raklång planka innan du upprepar momentet igen 8-15 gånger.

Att tänka på

En upprepning på vad vi behöver tänka på i denna övning

  • Stabil bål, hela tiden fokus på att hålla kroppen i en stabil position oavsett om det är i utsträckt läge eller i det mer ihop tryckta.
  • Inte tappa höften när du lyfter armen.
  • Andas (kan låta självklart, men när det kommer till bålövningar är det ofta andningen glöms bort)

Hoppas att ni gillade denna variant och lycka till med träningen. Vilken är er favorit bland plankvarianterna?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.