När njutlöpning sker i PB-tempo.

Blev en löptur idag också. Inget motstånd idag, alltid så mycket lättare att komma iväg på morgonen. Jag gillar att springa direkt på morgonen eller träna på morgonen över huvud taget. Det är min bästa tid för träning. Jag snörade på mig skorna, testade mitt nya vätskebälte som jag köpt för att testa hur det känns att springa med. Gav mig iväg och bestämde redan innan att idag ska jag inte titta på klockan en endaste gång under hela turen. Jag har en tendens att alltid vilja springa på nytt pers, men om jag vill bibehålla löpmotivationen så får inte varje pass bli ett grispass för då är risken att tröskeln blir för hög.

Rundan runt Runnsjön

Vi spenderar helgen hos Markos föräldrar då hans mamma fyller 50 på måndag. Så rundan runt Runnsjön blev dagens löptur. En favorit, dels för att det är en rundslinga så en behöver inte springa fram och tillbaka. Det är skogsväg så grusväg eller bara uppkörda traktorspår mer eller mindre och det är väldigt fint vid själva Runnsjön som en springer runt. Känslan under passet var bra, det kändes väldigt lätt redan från start. Jag brukar ofta uppleva att första 2-3 kilometerna är lite tyngre eftersom det är runt den distansen det tar innan jag kommer in i en andra andning. Men lätt redan från start idag. Jag kände hur klockan vibrerade vid varje passerad kilometer, men jag lät bli att titta. Pressade inte på i tempo utan fokuserade på att bara njuta. En perfekt dag för det då jag kände mig lätt i steget och andningen direkt. Filmade lite som jag efter passet la upp på min instastory och testade även hur det kändes att dricka lite vatten samtidigt som jag fortsatte springa (får öva på det).  Jag väljer alltid att springa åt det håll som en får en platt start och lite tråkigare natur för att avsluta med att springa längs med sjön och sen avsluta med ett antal backar upp och ner. När jag insåg att jag bara hade två backar kvar och inte ens kände mig trött blev jag lite smått överraskad.

Kände mig lätt och som att jag flög fram idag.

Att hålla sig till planen

Jag blev också stolt att jag lyckats hålla mig till min plan. Att inte titta på klockan och att jag lyckats hålla ett njuttempo hela vägen. Jag hade inte en endaste gång behövt tänka bara en lite bit kvar, eller försökt lura mig att springa bara runt krönet för att när jag kommer runt krönet säga bara upp för nästa backe. Japp jag är en tävlingsmänniska ut i fingerspetsarna. Så jag njöt rejält sista biten tillbaka och satte mig nöjt i trädgården och stretchade. Tittade min klocka och insåg att jag flugit fram!

När blev jag så här snabb?

Jag joggade alltså runt Runnsjön i 5,27 tempo. Jag som alltid varit en 6:00 eller 6:30 joggare. Det har varit mitt njuttempo. Nu är mitt njuttempo det tempo som jag legat på när jag maxat och flåsat och kämpat med tankar om att bara upp för nästa backe eller mindre än hälften kvar. Så häftig känsla då jag inte känner mig så väldigt vältränad konditionsmässigt egentligen. Men onsdagsintervallerna har gett resultat och utdelning som jag inte lyckats med tidigare. Så himlans roligt. Nu ska jag ju erkänna att jag är bra sugen på att springa denna runda och pressa mig, hur snabb har jag egentligen blivit?

Min split för dagens runda. Väldigt fin och ändå jämn, ökade på slutet, men brukar nästan alltid springa snabbare på slutet speciellt denna runda då jag trycker på uppför och tar med mig farten utför.

 

Bra för motivationen

Så nu känner jag mig mega taggad på att fortsätta nöta kondition och löpning. Delar som jag tror har hjälpt mig är, mycket löpskolning med friidrotten vilket innebär ett bättre löpsteg och löpekonomi. Starkare i bålen, min bålkontroll har tagit ett stort kliv sedan jag utbildade mig till MammaMagetränare och jag känner stor skillnad. En stark bål bidrar också till att jag inte slösar lika mycket energi i onödan i löpningen. Sen självklart att jag kört intervaller och kanske framförallt inte gjort det själv utan i grupp och pressat mig det där lilla extra. Ska bli så spännande och roligt att utveckla detta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.