Överpeppad på hösten

En gång i tiden var hösten den årstid jag tyckte var jobbigast. Mörk, tråkig och dyster. Men numera är det våren jag bävar för och hösten jag peppar för. Det känns som att hösten är nystart, kom igång och förändringar, som att allt är möjligt. Det händer numera alltid så mycket roligt under hösten också. Och jag älskar luften och att vara ute i naturen när löven skiftar färg. Numera får jag istället för att peppa upp när hösten kommer försöka att inte bli överpeppad.

Pepp på allt

Den här hösten är inget undantag. Jag känner mig peppad på att fixa och boa hemma i lägenheten. Jag vill fixa och dona i studion och förfina och investera i sådant som jag inte hade råd att köpa under våren. Jag är taggad på roliga jobbuppdrag, det känns så roligt att vara igång med grupperna och jag vill bara mer mer och mer. Jag vill spara pengar, spendera pengar, lyssna på poddar och ljudböcker om allt möjligt. Och som jag skrev i förra veckan har jag fått upp lusten till att spendera tid i köket så jag har börjat testa, experimentera och har kul där lite smått igen. Men jag får hålla igen lite, jag blir lätt så otroligt överpeppad på hösten att andan sen går ur. Så jag avväger och försöker låta hjärnan vila mellan varven. Exempelvis inte lyssna på för många poddar på en dag eller ljudböcker för den delen. Lite i taget är lagom. Annars blir det lätt för mycket intryck och saker att ta in och sen blir det inget av något.

Vi gjorde en plan hemma. Att fixa en sak i lägenheten i veckan. Exempelvis har vi tänkt höja upp våra gardinstänger då vi har högt i tak skulle det ge en känsla av mer rymd. Plus att den som satte upp dem där innan måste ha sytt sina gardiner själv för inga standardlängder passar antingen för kort eller långt och jag orkar inte sy om alla gardiner. Sådana där små saker och gör man en sak i taget blir det inte allt för övermäktigt heller, blir lätt att en ser allt som behöver göras och inte gör något. Jag är även så sugen på att blogga mer, men jag vet inte vad jag ska skriva om. Har du tips, idéer eller spännande infallsvinklar? Dela gärna med dig så jag får lite ny inspiration :)

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.