Perfekt lördagsgodis, chokladdoppade jordgubbar

Jag älskar jordgubbar, minns den sommaren jag och min bästa kompis Anna jobbade på ett jordgubbsplantage och plockade jordgubbar från tidigt på morgonen för att kunna leverera till affärerna innan klockan tio. Vi fick alltid med oss några extra liter hem och föråt oss på de där jordgubbarna. Mums.
Perfekt lördagsgodis är att chokladdoppa jordgubbarna, det är riktigt enkelt och går väldigt snabbt och ser ju super snyggt ut (man äter ju med ögonen också).
Det du behöver
1 liter jordgubbar
200 gram mörk choklad
Smält chokladen över ett vattenbad. När chokladen har smält stäng av plattan, men låt skålen/kastrullen med chokladen vara kvar så stelnar inte chokladen. Doppa toppen på jordgubben och ställ ner den på en tallrik. Går att förbereda och ställa in i kylen sen så är jordgubbarna fräscha och fina. Viktigt att inte plocka bort det gröna, för då blir jordgubbarna dåliga mycket snabbare. Jag fixade mina jordgubbar på morgonen och ställde fram cirka en timme innan gästerna kom så att de inte var för kalla. Jordgubbarna smakar som mest och bäst när det är rumstempererade.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.