Jag är den nya tidens tränare

Möter denna artikel i mitt flöde på facebook denna morgon. En artikel i SvD om att forskaren Michail Tonkonogi med inriktning på idrottsfysiologi efterlyser framtidens tränare. Tränare med djup kunskap inom hälsa, motion och förebyggande träning. Tränare som inte bara är vältränade själva och kan motivera och hjälpa redan träningsintresserade människor.

Det är ju mig han pratar om

Inser att det är mig han pratar om, eller ja alla som läst Tränarprogrammet kan ju räkna in sig där. Det känns skönt att det lyfts fram. För det är lite trixigt att förmedla skillnaden på min utbildning och en vanlig PT. Inte så svårt om man får berätta, men ofta känns det som att jag inte ens hinner dit. Jag har inte betalt 50 000 för en två veckors utbildning för en PT-licens. Jag har en treårig tränarutbildning på Universitetsnivå med djup kunskap om hur kroppen och knoppen fungerar. Därefter har jag fyllt på med en Fystränarutbildning via SISU och dessutom en utbildning inom massage. Mitt mål är inte quick fix eller att hjälpa människor att nå en drömkropp (det sista kan dock komma på köpet)

Träning och en aktiv livsstil kan vara att ta en kanotutflykt en sommardag

Träning för livet

Jag är ju för träning för livet som jag vill förmedla. Träning för att orka, för att upprätthålla en bra livskvalité eller förbättra den en har. Träning ska vara glädje. Träning är något som ska vara en naturlig del av ens vardag som får en att må bra. Det är vad jag vill förmedla. Det är vad jag vill hjälpa andra att nå. Sen är det roligt att även få hjälpa sådana som redan har träningen som en vardag mot nya utmaningar och mål också. Det är omväxlingen som förnöjer. Men det jag brinner allra mest för är att förmedla hur bra träning är och kan vara. Hur mycket träning kan göra som medicin. Hur ofantligt mycket positiva effekter det finns att hämta i en aktiv livsstil.

Precis som ett besök på gymmet, ett intervallpass i en backe eller en promenad med massor av hopp kan vara lustfylld träning. Träning kan skapas på olika sätt, det viktiga är att det är lustfyllt.

Det kan ibland kännas lite överväldigande med alla trender som kommer och går. Det känns ibland lite frustrerande att denna fitnesshets slog ner mitt i min utbildning. Tog liksom över så mycket fokus och blev förknippat med hälsa på något sjukt sätt. Fick liksom en extra utmaning mitt i allt, men utmaningar gör att en växer, så får helt enkelt ropa lite högre. Därför jag vill lyfta fram denna artikel och förtydliga vad jag står för och vilken typ av tränare jag är.

3 reaktioner på ”Jag är den nya tidens tränare

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.