Hitta glädje i din träning del 2

Förra veckan delade jag med mig av tips för att hitta glädje i sin träning. Denna vecka delar jag med mig av ett nytt tips. Jag tror starkt på att hitta glädje i sin träning för att få det att bli en livslång relation.

En rolig träningsform

Välj en träningsform som får dig att inte titta på klockan hela tiden. Fotboll exempelvis för mig, en rolig fotbollsträning på 1,5 h kunde springa förbi och kännas som 15 minuter ibland. Ett utmanande styrkepass med funktionella övningar där jag får utmana och testa mina gränser kan få minuter att kännas som sekunder. Spinning och skivstångspass i grupp däremot kan få minuter att kännas som timmar för mig. Inte den träningsform som jag ska hålla på med, med andra ord. Om jag inte vill träna mitt psyke i att stå ut med tråkiga och jobbiga aktiviteter, då är det perfekt träningsform.

Jag kanske inte ser allt för glad ut på alla bilderna, men det är glädje i magen när jag tänker tillbaka på fotbollen.
Att träna på utmanande moment kan få minuter att springa förbi, kan ibland ”råka” öva på handstående i en halvtimme bara sådär av farten.

En får ändra sig

Och det går även att tycka att sådant en inte gillade som barn är roligt som vuxen. Tänk smaklökar, gillade du allt du äter idag som barn? Nej troligtvis inte, det innebär att det kan vara likadant med träningsformer. Det kan även vara så att en kärlek till en träningsform växer fram.

Ett exempel från mitt liv. Jag avskydde löpning som yngre, jag var riktigt dålig på att springa och tyckte bara att det var tråkigt, obekvämt och jobbigt. Men en sommar bestämde jag mig för att träna upp konditionen för att jag ville ta en startplats i fotbollslaget och visste att min dåliga kondition var en av delarna jag behövde förbättra. Jag gillade inte mina träningspass i början, men jag la upp dom lite som jag ville, sprang ibland, gick ibland, körde några intervaller och plötsligt när jag bestämde ramarna så började jag gilla löpning. Och om ni bläddrar i arkivet så kan ni lätt förstå att löpning är på min hjärtelista idag och framförallt i intervallform.

Numera ler jag stort när jag springer eller i alla fall efteråt, så en får ändra sig!

Ge det en chans

Så veckans tips är att hitta något som är roligt och ge olika träningsformer en chans. Det är det härliga med livet, vi måste inte tycka samma sak år efter år, vi får förändra oss och gilla nya saker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.